Mircea Geoană a respins acuzațiile, Elena Lasconi a publicat imagini cu Tal Hanan și fostul lider PSD

Elena Lasconi l-a întrebat pe Mircea Geoană de ce s-a întâlnit cu Tal Hanan recent, în condițiile controverselor care s-au născut în jurul său. „De ce v-ați întâlnit recent cu Tal Hanan? Un individ care coordonează o echipă mare de hackeri și ferme de troli, care a manipulat alegeri în 30 de țări”.

Mircea Geoană a respins, însă, acuzația și susține că nu s-a întâlnit cu Tal Hanan.

„Zău că îmi era simpatică doamna Lasconi. Nu știu cine e domnul acesta. Eu cred că cine o sfătuiește, o sfătuiește greșit. Dacă a existat o întâlnire cu acest om, nu știu cine e și ce firmă e. Nu l-am întâlnit niciodată. Cred că cineva i-a vândut o informație falsă și a mușcat din nadă cu multă voluptate. Dacă ar arăta o probă, o dovadă, m-aș uita la ea. Nu l-am cunoscut niciodată. Dacă există o fotografie, e foarte posibil să fie cu altcineva. M-am gândit că în viața mea am avut întâlniri în Israel cu oameni care fac consultanță pentru Netanyahu sau pentru președintele Herzog. Nu e absolut nimic adevărat în această situație. Miroase a Petrov (referire la Traian Băsescu – n.red.)”.

Ce mesaj i-a transmis Elena Lasconi lui Mircea Geoană când a publicat imaginile

Elena Lasconi a revenit pe Facebook cu un mesaj căruia i-a alătura fotografii de la o presupusă întâlnire dintre Mircea Geoană și Tal Hanan.

„Omul cu care Mircea Geoană susține că nu s-a întâlnit este Tal HANAN, alias Jorge, deconspirat în urma unei investigații jurnalistice internaționale ca fiind în spatele unor operațiuni de manipulare a alegerilor în zeci de state din lume, prin intermediul fake news, a fermelor de troli și operațiuni în social media menite să decredibilizeze candidați.

Tal HANAN este israelian, fost membru al forțelor speciale israeliene. Una dintre fotografii îl arată pe Tal HANAN în fața sediului Institutului Aspen din București, la care Mircea Geoană este președinte fondator. O altă fotografie probează că Mircea Geoană este prezent în același loc, împreună cu apropiata sa, deputat PSD.

A treia fotografie este o captură din Google Street View din fața Institutului Aspen. Acestea sunt faptele, datele, informațiile. Explicațiile sunt la Mircea Geoană!

Da, sigur, se va tot văita că e o victimă, nici rușii din 2009 nu erau ruși, nici Vîntu nu era Vîntu, nici bani din campanie nu i-au venit de la oameni care au conexiuni cu rușii, probabil nici cel pe care-l vedem clar în poze nu o fi Tal Hanan. Dacă înainte de NATO poate avea standarde potrivite PSD, după ce a ocupat o astfel de poziție e inexplicabil cum mai poate să acceseze astfel de personaje cunoscute la nivel mondial pentru campanii electorale murdare, pentru încercări de deturnare a votului democratic.

Dragi români, este de apreciat tenacitatea domnului Geoană, care de mai bine de 15 ani vrea să ajungă președintele României.

Înțeleg tenacitatea, dar nu cu orice preț. NU sunteți independent deloc, domnule Geoană. Deloc. Sunteți dependent de grupurile de interese care vă controlează și vă finanțează. Grupuri de interese complet diferite de ale statului român, domnule Geoană. Pare că vă jucați și cu instrumente periculoase pentru democrație: fake news, fabrici de troli.

Acum câteva zile, am primit de la prieteni jurnaliști o informație documentată, care la început mi s-a părut halucinantă. V-am dat posibilitatea să clarificați, din timp. Nu ați făcut-o, iar verificările noastre ulterioare au arătat că e posibil să folosiți mijloace îndoielnice, domnule Geoană. Dumneavoastră ați fost, oare, și în spatele atacurilor murdare și mincinoase la adresa mea?

Nu se face așa ceva. Sentimentul pe care îl încercați la ora aceasta ar trebui să fie cel de rușine”, a fost mesajul postat de Elena Lasconi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Cine este Tal Hanan, israelianul despre care se spune că a influențat alegerile în 30 de țări

The Guardian a dezvăluit, în urma unei ample anchete, că Tal Hanan este șeful unei echipa de hacking și dezinformare care manipulează alegerile la nivel global. Investigația jurnalistică a apărut în 2023 în The Guardian, Le Monde și Der Spiegel.

Dezvăluirile au avut loc în urma unor filmări realizate sub acoperire de rețeaua de jurnaliști de la publicațiile enumerate mai sus.

În discuții, Hanan și echipa sa au explicat cum pot aduna informații despre rivalii politici prin accesarea ilegală a conturilor de Gmail și Telegram. Aceștia susțin că pot insera materiale compromițătoare în media legitimă, amplificate ulterior prin intermediul software-ului AIMS.

Un exemplu de manipulare a fost folosirea unui pachet suspect livrat unui politician, cu scopul de a declanșa o reacție negativă în familie și de a distrage atenția de la campania acestuia.

Echipa de hackeri „Team Jorge” este acuzată de implicare în alegerile din peste 30 de țări prin hacking, sabotaj și diseminare de dezinformare pe rețelele sociale, potrivit The Guardian.

Conducătorul echipei, Tal Hanan, este un fost ofițer al forțelor speciale israeliene cunoscut sub pseudonimul „Jorge”. Acesta a stat o perioadă în umbră și a reușit să pătrundă în structurile electorale din mai multe țări din Africa, America Centrală și de Sud, SUA și Europa.

Una dintre tehnologiile-cheie folosite de Team Jorge este un software sofisticat denumit Advanced Impact Media Solutions (AIMS). Acesta este capabil să controleze o armată virtuală formată din zeci de mii de conturi false. Acestea sunt active pe rețelele de socializare precum Twitter, Facebook, Instagram și chiar platforme de mesagerie precum Telegram. Hanan susține că aceste conturi sunt complet operaționale, având inclusiv detalii financiare și conturi bancare false, pregătite pentru a sprijini operațiunile clandestine.

Urmărește-ne pe Google News