„Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană şi aş dori să mulţumesc Germaniei pentru contribuţia pe care o aduce în acest sens. Există un o linie de demarcaţie clară între teritoriul NATO şi teritoriul non-NATO. Clauza de asistenţă reciprocă din Articolul 5 din Tratatul NATO se aplică exclusiv teritoriului NATO şi statelor membre”, a afirmat Mircea Geoană în interviul acordat ziarului german „Tagesspiegel”, potrivit news.ro.

El a adăugat că „NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict”, dar „încercăm să evităm o escaladare” și de aceea „susţinem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”.

Despre situaţia de pe frontul din Ucraina şi riscul de a pierde pierde războiul, Mircea Geoană a precizat că „acesta este unul dintre cele mai delicate momente ale războiului”. „În prezent, Rusia obţine câteva mici câştiguri tactice. Din punct de vedere militar, sunt neapărat valoroase”, a susținut Geoană.

„Vedem în prezent acest lucru cu atacurile din nord-est împotriva oraşului Kharkiv. Dar Putin ştie că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniţii şi tehnologie din partea Occidentului. Este si un război al logisticii”, a explicat secretarul general adjunct al NATO. 

Urmărește-ne pe Google News