Ce spune avocatul judecătoarei Ruxandra Popescu: 

În plângerea depusă de fostul magistrat la PICCJ acesta acuza că Mircea Negulescu ar fi făcut unele acte de cercetare în mod abuziv și totodată ar fi influențat-o pe Ruxandra Popescu la momentul consemnării declarațiilor.

Este de menționat faptul că judecătoarea Ruxandra Popescu, judecată în dosarul primarului din Sinaia, instrumentat de Mircea Negulescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închsioare cu suspendare.

În prezent dosarul se află la instanța supremă după ce Direcția Națională Anticorupție dar și cei judecați în caz au contestat decizia CA Ploiești.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, aflat la al treilea mandat şi trimis în judecată în acest dosar a fost achitat,la fel ca și secretara oraşului, Beatrice Rădulescu.

Astfel Ruxandra popescu este judecată pentru luare de mită în vreme ce edilul și secretara orașului Sinaia pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această faptă.

Culisele cazului lui Negulescu

Potrivit comunicatului DNA de la acea vreme cei trei sunt acuzaţi că  în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul instanţei, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia şi trei persoane, concesionari ai unor terenuri, judecătoarea Popescu, care avea cauza, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcţie de conducere în Poliţia oraşului.

Banii erau oferiți pentru pronunţarea unei hotărâri favorabile în speța civilă. DNA precizează că, ulterior, aceasta a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit de aproape 500 de euro.

“În acelaşi context, Vlad Gheorghe Oprea, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administraţia publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condiţiile în care se puteau înstrăina, în anumite situaţii, terenurile respective.

Concret, acesta, printr-o adresă, a comunicat instanţei de judecată, că Primăria oraşului Sinaia îşi însuşeşte rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, în condiţii favorabile celor trei concesionari şi cu nesocotirea hotărârilor Consiliului Local luate anterior în acest sens.

Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe a mai precizat că „rămâne la latitudinea instanţei oportunitatea vânzării ”, se arată în documentul citat. Instanţa de fond a decis să ridice sechestrul asigurator aplicat asupra bunurilor imobile (terenuri şi case) deţinute de primarul din Sinaia şi de celelate două co-inculpate”, mai nota DNA în comunicat.

Valul de plângeri

Negulescu a fost citat joi, 22 februarie, la 10.30, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a aduce acolo mai multe explicații despre acuzațiile aduse.

Până în acest moment, sunt mai multe plângeri pe numele acestuia. Una dintre ele este făcută de Vlad Cosma, dar și Sebastian Ghiță, care a făcut plângere penală împotriva lui Kovesi şi a DNA Ploieşti, comentează Antena 3.

De altfel, conform unor înregistrări difuzate de sursa citată, Negulescu și Onea, au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate” unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care Sebastian Ghiţă.

Anchetatorii au luat măsuri după ce, în urmă cu două zile, fusese citat Vlad Cosma pentru a da explicații. Vlad Cosma îi acuză pe procurorii DNA Negulescu și Onea că au ”fabricat dosare”.

El îi acuză pe cei doi de de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor Justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

De altfel, recent, au apărut noi înregistrări cu dialogul dintre fostul procuror DNA Mircea Negulescu şi Vlad Cosma. Vezi cum încerca fostul deputat să-l compromită pe magistrat.

De altfel, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut urgentarea anchetei în cazul fostului procuror DNA Mircea Negulescu.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marţi, 30 ianuarie 2018, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, acuzat, printre altele, că a luat legătura cu un suspect în mai multe dosare, au declarat surse din CSM.

Anul trecut, pe 28 februarie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit suspendarea din funcție a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.


CITEȘTE ȘI…

JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 6: Militarii români îi învață pe afgani să tragă cu tunul – VIDEO

Tudorel Toader prezintă raportul despre DNA. Ce se întâmplă cu Laura Codruța Kovesi


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News