Pornind de la pasiunea celor mici pentru jocurile video, i-a convins să citească mai mult și să-și dezvolte gândirea critică, scrie digi24.ro.
Mirela Tanc predă limba română de 20 de ani. Profesoara a înțeles că tehnica pedagogică trebuie adaptată vremurilor pentru a stârni curiozitatea elevilor.
„Văzând că le place foarte mult să construiască în Minecraft, m-am gândit să le cer să recreeze o secvenţă dintr-un roman, dintr-o nuvelă, dintr-un basm. Iar pentru a o recrea, ei au trebuit să o documenteze. Cum? Citind ceea ce îmi doream eu. Aşa că eu mi-am atins scopul, ei s-au bucurat că se joacă”, a declaarat, pentru sursa citată, Mirela Tanc, profesoară de limba română.
Dascălul din Oradea a înlocuit testele cu întrebări afișate pe un videoproiector la care elevii răspund cu ajutorul telefoanelor mobile, notează sursa citată. Tot cu ajutorul noii tehnologii, elevii discută și cu profesori de pe alte continente.
„Eram la lecţia «Călin, File din Poveste». Doamna profesoară a avut ideea de a intra în direct cu o profesoară din Malaezia şi am avut de făcut un proiect despre tradiţiile de nuntă din România, iar doamna profesoară din Malaezia ne-a prezentat chiar nunta ei”, a spus o elevă.
Elevii sunt încăntați că își pot împărtăși cunoștințele cu oameni din străinătate.
„Am intrat prin intermediul Skype cu o scriitoare din Alaska care ne-a prezentat unul din basmele scrise de ea şi pe baza acelui basm am găsit asemănări şi deosebiri între basmele româneşti şi basmele ei”, a povestit un elev, pentru sursa citată.
Mirela Tanc spune că a schimbat modul în care preda la orele de limba română datorită unei profesoare din India. Și-a creat un cont pe platforma Microsoft Education, unde comunică cu mii de profesori din toată lumea și își prezintă stilul de predare.
În martie, Mirela Tanc va participa la un summit în Singapore, unde va avea șansa de a-și cunoaște colegii din mediul virtual.
„E un eveniment anual, cel mai mare eveniment de educaţie pe care Microsoft îl face la nivel mondial. E o infuzie nu numai de tehnologie, ci şi de modalităţi inovative de a desfăşura acest act didactic provocator”, a explicat, pentru sursa citată, Adela Bradu, manager comunicare Microsoft.
În total, gigantul IT a premiat 28 de profesori, printre ei numărându-se și Mirela Tanc, pentru că și-au dorit să fie „diferiți” la catedră.
Noile tehnologii au devenit tot mai folosite pentru promovarea lecturii. De exemplu, Andi Vlădoiu, un elev de doar 10 ani, are un canal Youtube prin intermediul căruia prezintă volumele preferate. Băiatul spune că asta poate deveni o alternativă la jocurile pe calculator.
sursă foto: bihon.ro
Citește și REPORTAJ/ A fost abandonat de mama sa într-un orfelinat, dar a ajuns în semifinala Eurovision. Save, portretul unui învingător/FOTO