Libertatea a scris pe larg despre cum ajung deşeuri medicale extrem de toxice în gropile de gunoi din jurul Bucureştiului. Poluarea cu particule de praf în Bucureşti a atins un nou record. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că poluarea din Bucureşti a avut un cumul de factori, printre care arderi necontrolate de vegetaţie, incendiul de la Gara de Nord, precum şi arderile operatorilor economici.

„Sunt cumva la curent cu toate acestea. Noi farmaciştii din Braşov am iniţat o campanie de conştientizare a pacientului cu privire la medicamentele expirate. Noi suntem zilnic asaltaţi de pacienţi care intră în farmacie cu medicamente expirate, ori cu medicamente nefolosite”, spune Mirela Zamfirescu.

Preşedintele Colegiului Farmaciștilor Brașov avertizează că medicamentele expirate, care nu sunt arse, pot contamina apa din pânza freatice. În curând se vor dezvolta nişte microorganisme care vor pune viaţa omului în pericol. Coronavirusul s-a dezvoltat că se produc nişte mutaţii.

Noi am desfăşurat o campanie, unde am adunat mai mult de jumătate de tonă de medicamente expirate pe care le-am incinerat cu o firmă specializată. Aceste deşeuri trebuie să fie arse la o temperatură de 850 de grade Celsius.

Mirela Zamfirescu atrage atenţia că nu există o procedură reglementată în privinţa medicamentelor expirate.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Braşov mai spune că cel mai probabil la anul vom avea un nou virus. „Noi nu ne vaccinăm. În octombrie, noiembrie trebuie să ne vaccinăm”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News