La bordul catamaranului se aflau doi cetățeni ruși și un cetățean de naționalitate franceză, cu vârste cuprinse între 28 și 63 de ani, care călătoreau dinspre Vanuatu spre nord-estul orașului Cairns, a precizat Autoritatea pentru Siguranță Maritimă (AMSA) din Australia.

Ambarcațiunea de 9 metri lungime, înregistrată în Rusia, a părut să aibă probleme atunci când rechinii au atacat carenele sale gonflabile.

„Ambele carene ale ambarcațiunii au fost deteriorate în urma mai multor atacuri ale rechinilor”, a declarat AMSA.

După ce a primit un apel de urgență, miercuri, la 1.30, AMSA a solicitat asistența unui transportator de vehicule și a trimis și o aeronavă de salvare.

Managerul de serviciu al AMSA, Joe Zeller, a spus că din corpul navei lipsea „o porțiune mare” atunci când aceasta a fost găsită.

„Există multe motive pentru care rechinii atacă ambarcațiuni. Totuși, motivele acestor rechini sunt neclare, a spus Zeller.

El a precizat că drumul din Vanuatu spre Cairns, o distanță de mai bine de 2.200 de kilometri, poate fi parcurs în mod normal în două până la trei săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice.

„Cei trei bărbați s-au bucurat să fie salvați, cu toții fiind sănătoși și într-o stare bună”, a adăugat Zeller.

Bărbații sunt așteptați să ajungă la Brisbane, capitala statului australian Queensland, joi dimineață, a precizat AMSA.

Urmărește-ne pe Google News