- “Contul pe Facebook mi l-am făcut prin august-septembrie, iar participarea mea la concurs s-a datorat unei invitaţii din partea organizatorilor, probabil în urma unei selecţii”.
- “Cred că nimic nu se poate obţine fără multă muncă, seriozitate, punctualitate şi, bineînţeles, noroc”.
- “M-am angajat de două luni, la o firmă de consultanţă în fonduri europene, şi mi se pare un domeniu interesant”.
- “Nu am făcut sport, în nici un caz de performanţă. Decât aerobic când am timp”.
- “Nu am câştigat încă nimic concret după obţinerea titlului de Miss Facebook România. Era vorba de un pictorial în revista Maxim, dar urmează să discut cu ei, să vedem condiţiile”.
- “Consider că mai mult atrage o poză sexy, decât una nud… Poate chiar de asta am şi câştigat… S-o fi săturat lumea de atâtea tipe prea dezbrăcate”.
- “Mi-am adunat cei 3.500 de prieteni în scurt timp, cam într-o lună. Şi pe mine m-a surprins cât de dinamici sunt vizitatorii acestei reţele de socializare”.
- “În cluburi nu merg, băutura mea preferată este şampania, fumez, dar nu mult, şi beau cafeaua de dimineaţă”.
Pe 22 septembrie, Iulia Mladin apărea la bine-cunoscuta rubrică “Fata de la pagina 5” a ziarului nostru (facsimil). Iulia are 22 de ani şi este din Bucureşti. Are 1,72 m înălţime şi măsurile 88/60/94.
Se descria atunci ca fiind o Balanţă cumpătată, ale cărei pasiuni sunt dansul, fotografia şi actoria, cu care ne-a mărturisit că a şi luat contact prin intermediul unor proiecte. Ne-a spus despre ea că este ambiţioasă şi optimistă şi visează la o carieră în televiziune.
Nebunia a început acum şase ani
Ceea ce a pornit, acum aproape 6 ani, ca o simplă modalitate internă de comunicare pentru studenţii Universităţii Harvard din SUA, a devenit un fenomen global. Reţeaua de socializare Facebook, creată de Mark Zuckerberg (25 de ani), a ajuns la peste 300 de milioane de utilizatori în toată lumea. Dintre aceştia, 420.000 sunt din România, ritmul creării unui cont nou fiind, în ultimele două luni, de 2.000 de români pe zi.
Era februarie 2004 când studentul Mark Zuckerberg dădea primele mesaje şi posta primele fotografii pe reţeaua de “uz intern” pe care o crease pentru o comunicare şi cunoaştere mai uşoară între colegii de la Universitatea Harvard. A fost un succes de la început. După doar două săptămâni, jumătate din şcolile din Boston solicitau să intre şi ele în reţeaua denumită iniţial “The Facebook”.
A mai fost doar un pas până la trecerea reţelei interne pe uriaşul spaţiu al internetului. Împreună cu doi prieteni, Zuckerberg închiriază, în vara lui 2004, o locuinţă în Palo Alto, California, unde îşi propune să dezvolte proiectul. Deşi iniţial stabilise să rămână acolo doar pentru perioada vacanţei de vară, succesul ce avea să vină şi care l-a transformat în miliardar l-a făcut pe Zuckerberg, în vârstă de doar 20 de ani atunci, să nu se mai întoarcă la studiile universitare.
Găseşte un prim investitor, Peter Thiel, care-l ajută cu 500.000 de dolari, iar la sfârşitul verii are deja prima ofertă de a vinde afacerea, pentru 10 milioane de dolari. O refuză, acceptând, în schimb, 12,7 milioane de dolari, ca investiţie, de la o altă firmă interesată de Facebook.
Ritmul de dezvoltare a reţelei de socializare este ameţitor, mai ales datorită facilităţilor de postare a fotografiilor. Astfel încât în vara lui 2006 Zuckerberg primeşte o ofertă incredibilă de la gigantul Yahoo pentru vinderea Facebook: un miliard de dolari. Are puterea de a spune “nu”, devenind celebru şi ca “puştiul care a refuzat un miliard”.
În toamna lui 2007, deschiderea conturilor pe Facebook, ce permitea de acum înscrierea oricui avea o simplă adresă de mail, devine uluitoare: 200.000 de noi utilizatori zilnic, aproape 1,5 milioane pe săptămână. La ora actuală, reţeaua are peste 300 de milioane de utilizatori, iar fondatorul ei, Mark Zuckerberg, deţine o avere estimată la două miliarde de dolari, fiind, la 25 de ani, cel mai tânăr membru din Topul 400 al celor mai bogaţi americani, realizat de revista Forbes. (Gabriel Peneş)
2.000 de români îşi fac zilnic cont
Dacă în iulie anul trecut doar 8.000 de români aveau un cont pe Facebook, la sfârşitul lunii august anul acesta existau deja 260.000, pentru ca la jumătatea acestei luni numărul acestora să crească la 420.000. Aceasta înseamnă că, în cele două luni, 2.000 de români şi-au creat, zilnic, un cont pe Facebook. În acest ritm, până la sfârşitul anului, peste o jumătate de milion de români vor folosi reţeaua de socializare.