În urma anchetei epidemiologice, inspectorii sanitar-veterinari au dispus sistarea producţiei, iar reluarea activităţii se va face după igienizarea unităţii şi verificarea eficienţei acesteia, se arată în documentul citat.

De asemenea, inspectorii pentru siguranţa alimentelor au confiscat 157.650 pungi de lapte UHT de 200 de mililitri, din loturile incriminate, acestea urmând să fie distruse şi au reţinut toate celelalte loturi de lapte care au fost produse ulterior datei de producţie a loturilor infestate. Din loturile reţinute au fost prelevate probe care vor fi, de asemenea, analizate.

În plus, inspectorii ANSVSA au decis ca producătorul să fie controlat lunar, iar fabrica a primit o amendă de 40.000 de lei, pentru punerea în consum de produse cu parametrii microbiologici depăşiţi.

La sfârşitul lunii martie, în decurs de câteva zile, 66 de persoane, între care 63 de copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produse distribuite în şcoli prin programul „Lapte şi corn”. Pacienţii proveneau din localităţi diferite, copiii intoxicaţi provenind de la peste 40 de unităţi de învăţământ.
Citeşte şi: Incredibil! Programul ”Laptele şi cornul” a băgat 66 de persoane în spital! Află unde
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News