UPDATE 16:38. Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, soldații prezenți trăgând 3 salve.
UPDATE: 15.55. După aproximativ o oră, slujba de înmormântare s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Mitică Popescu a fost scos din biserică în aplauzele celor prezenți și se îndreaptă acum spre locul de veci.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4UPDATE: 15.00. Slujba de înmormântare a început la ora 15.00.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mitică Popescu a fos depus de ieri la Teatrul Mic din Capitală, după care a fost adus la Capela Cimitirului Bellu, unde are loc slujba de înmormântare.
În fața bisericii din cimitirul ortodox Bellu au venit și militari ai Armatei Române, care așteaptau începerea slujbei.
La înmormântare au venit suporteri rapidiști, cu fularele Rapidului, Mitică Popescu fiind cunoscut ca fan al Rapidului. Peste 100 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe marele actor. Printre cei care au venit să își ia rămas bun de la regretatul actor se numără Magda Catone, Marian Râlea, Florin Zamfirescu.
„Locuiesc în zonă, am văzut că e frumos afară și m-am hotărât să vin, era și păcat să nu. L-am apreciat foarte mult pe Mitică Popescu, mai ales că, în ultima perioadă, cu toate cele întâmplate am stat mai mult în case, iar emisiunea dânsului, de la TVR, reușea să mă binedispună. Întotdeauna ne aducea zâmbetul pe buze, a fost un actor cu adevărat deosebit”, a declarat Georgeta, o fană a lui Mitică Popescu.
Pregătirile pentru înhumarea marelui actor au început în cimitirul Bellu. Mitică Popescu este înmormântat lângă iubirea vieții lui, Leopoldina Bălănuță.
Cine a fost Mitică Popescu
Mitică Popescu s-a născut în Bucureşti, pe data de 2 decembrie 1936, absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în anul 1967.
Actorul a realizat roluri de excepţie în spectacolele de teatru: ”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu), potrivit news.ro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro