Declarațiile reprezentanților Bisericii Ortodoxe vin în contextul în care Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Bărbatul le-a cerut celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

„Faptul că o persoană străină și de credință, și de neam își arogă dreptul de a fi urmaș și „moștenitor” al patrimoniului spiritual pe care îl oferă Bisericii noastre Ortodoxe părintele Arsenie Boca este un lucru strigător la Cer. Este ilogic, nefiresc, împotriva oricăror drepturi de moștenire – pe care le poate avea numai familia biologică a părintelui, dar care nu mai există. Însă pentru un călugăr, familia lui este Biserica, este Mănăstirea Prislop, Episcopia Devei și Hunedoarei, Mitropolia Ardealului, Patriarhia Română. Până unde s-a ajuns ca să se fure aceste drepturi patrimoniale, cu caracter spiritual, și să se transforme totul în profit financiar nemeritat! Acest lucru este un atentat și o atitudine denigratoare la adresa Bisericii, a memoriei părintelui și a mulțimilor de credincioși care-l cinstesc continuu, de la trecerea lui la cele veșnice. Se urmărește blocarea și confiscarea a tot ceea ce a apărut în legătură cu Părintele Arsenie și cele exclusiv comerciale, pe care Biserica nu le acceptă, dar și cele religioase autentice din magazinele bisericești”, a declarat, pentru Tribuna, ÎPS Laurențiu Streza.

Biserica Ortodoxă ia în calcul accelerarea procesului de canonizare a Părintelui Arsenie Boca.

„Este de remarcat faptul că Biserica Ortodoxă Română nu a avut niciodată o astfel de manifestare a pietății credincioșilor față de o personalitate bisericească. Anul viitor se vor împlini 30 de ani de când Părintele Arsenie a trecut la Domnul și de atunci și până în ziua de astăzi, pelerinajul la mormânt său nu a încetat. Cinstirea pe care i-o acordă credincioșii Părintelui, cultul acesta spontan, a determinat Biserica să înceapă procesul de canonizare prin cercetarea vieții și a lucrărilor minunate pe care Dumnezeu le-a împlinit și le săvârșește și azi prin alesul Său. La mormântul Părintelui Arsenie oamenii stau zilnic, ore în șir la rând, pentru a se ruga și se întorc acasă mângâiați, convertiți și ajutați, revenind mereu cu alții împreună”, a spus Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru sursa citată.

Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când „Dumnezeu va rândui împlinirea vremii”.

„Când Dumnezeu va rândui „împlinirea vremii” pentru canonizarea părintelui Arsenie și Biserica îl va trece în rândul sfinților, numele se va schimba din „Părintele Arsenie Boca”, în cel de „Sfântul Arsenie”. În locul fotografiei cu chipul Părintelui, atât de multiplicată de doritorii de câștig necinstit, va fi zugrăvită și aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri! Așa cum istoria nu crează personalități, ci doar le consemnează, la fel, Biserica nu crează sfinți, ci doar îi recunoaște. Nu Părintele Arsenie are nevoie de actul de canonizare al Bisericii, pentru că sunt atâtea semne că Dumnezeu l-a rânduit în ceata drepților, ci noi avem nevoie de ajutorul și mijlocirea aleșilor Domnului, cei din ceruri!”, a explicat Mitropolitul Ardealului.

Arsenie Boca este printre românii de care suntem mândri, dar – din păcate – în ultima prioadă numele său se află în centul unui mare scandal, mai precis marca „Arsenie Boca”.

Zeci de obiecte religioase cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad, după ce deținătorul mărcii a sunat la Poliție.


Citește și VIDEO / Nicholas Lupu, actorul român care joacă în „Mars1001”, cel mai futurist documentar de realitate virtuală. În film apare și fiul astronautului Neil Armstrong


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News