„Pentru femei se recomandă o unitate de bere, adică 330 de ml/zi, și 660 de ml/zi pentru bărbați. Atenție, aici vorbim de bere cu 5% alcool. Orice depășește această cantitate, devine deja exces. Atât timp cât consumăm cantitățile mai sus menționate, nici nu poate fi vorba de burtă de bere, așa cum ne place să vorbim”, a spus medicul Alin Popescu, la interviurile Libertatea Live.

O altă regulă spune că, cu cât crește mai mult gradul de alcool al berii, cu atât scade și cantitatea. Aceeași regulă se aplică și atunci când scade gradul de alcool dintr-o bere.

Nu este sănătos să bem bere înainte de a ne culca

Consumul moderat de bere nu poate fi o cauză a creșterii în greutate, deoarece berea este o băutură care nu conține colesterol, iar cantitatea de zaharuri este una redusă.

„Nu trebuie să consumăm bere înainte de a ne culca. Nu este sănătos. Corpul uman este făcut să se odihnească între orele 23.00 și o5.00. Iar dacă noi bem bere la 11 noaptea și adormim la 2 dimineața, deja nu mai vorbim de normal. Berea ar trebui integrată în timpul mesei de prânz sau băută la cină, cel târziu pe la orele 20.00”, mai spune Alin Popescu.

Berea este fabricată din ingrediente 100% naturale: apă în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie. Datorită acestor ingrediente, atunci când este consumată cu moderație, berea poate avea un aport la dieta alimentară, fiind o sursă de vitamine de tip B, minerale, polifenoli și poate asigura organismului o bună parte din necesarul zilnic de fibre.

Polifenolii sunt substanțe care provin din plante și care pot contribui la sănătatea organismului prin efectul lor antioxidant și de protecție împotriva unor boli precum diabet, osteoporoză sau boli cardiovasculare. Berea conține polifenoli, care provin din malț în proporție de 80-90% și din hamei în proporție de 10-20%.

Berea este bună după efort, dar cu moderație

Vara, corpul nostru elimină prin transpirație o cantitate importantă de săruri minerale. În plus, cei care iubesc să facă mișcare în zilele de vară știu că, odată cu temperaturile ridicate, și activitatea fizică accentuează procesul de eliminare a apei din organism, ceea ce poate duce la instalarea deshidratării.

Este important să prevenim apariția senzației de sete și să asigurăm zilnic organismului o cantitate suficientă de lichide, prin consumul de apă și combinând lichide cât mai variate, în funcție de preferințele fiecăruia.

Datorită conținutului ridicat de apă (de peste 90%), berea fără alcool și cea slab alcoolizată pot fi considerate alternative pentru rehidratare după mișcare. O serie de studii au arătat că berea cu conținut zero sau conținut redus de alcool nu a crescut cantitatea de urină și nici nu a afectat nivelul volumului sanguin după deshidratarea indusă de antrenament.

Totodată, berea conține carbohidrați și sodiu, elemente importante pentru recuperare după pregătirea fizică.

În egală măsură, după realizarea unei activități sportive, consumul de bere slab alcoolizată poate restabili echilibrul de minerale din organism, datorită conținutului de aminoacizi, vitamine din grupa B și antioxidanți.


Citește și:

REPORTAJ/ Țara plânge, Guvernul minte, porcii mor! România abator (VIDEO)

Paylab.ro: care sunt cel mai bine plătite meserii din România

 
 

Urmărește-ne pe Google News