Mâncare stricată, alimente ținute în mizerie și bucătării
insalubre, asta au găsit cei de la Protecția Consumatorilor la o firmă care
cazează și hrănește persoanele aflate în carantină. Inspectorii au dat amenzi
în valoare de 77.000 de lei.
În centrele de carantină din țară curățenia ar trebui să fie cuvântul de ordine. În Vâlcea însă, în urma controalelor, inspectorii ANPC au avut parte de o surpriză neplăcută.
Mizerie, produse expirate, pereți cu urme de grăsime și vase ținute pe jos, așa arată o bucătărie a unei pensiuni din județul Vâlcea care cazează persoane carantinate.
”La o firmă de catering, inspectorii au constatat nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită, schimbarea stării termice a produselor și condiţii igienice necorespunzătoare, „respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă,” se arată în comunicatul transmis de ANPC.
Situația s-a repetat în mai multe pensiuni din Vâlcea, iar
patronii au primit amenzi usturătoare.
”În urma controalelor efectuate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Una dintre pensiuni a primit interdicție de a folosi camerele în care au fost găsite nereguli până la remedierea acestora, iar o alta a fost închisă pentru șase luni,” au mai transmis inspectorii ANPC.