Deputații din comisia de drepturile omului au introdus între categoriile de personal care vor presta servicii de asistenţă medicală şi socială comunitară şi moaşele.

Vor presta servicii de asistenţă medicală şi socială comunitară, potrivit proiectului de lege, asistenții medicali comunitari, mediatorii sanitari dar și moașele, potrivit amendamentului depus de deputații din comisia de drepturile omului.

Personalul care se va ocupa de asistența medicală comunitară va putea desfășura și programe și acțiuni destinate protejării sănătății populației, dar și accesul la servicii de sănătate și educație sanitară, în vederea adoptării unui stil de viață sănătos.

Legea se referă la reglementarea asistenței medicale comunitare la nivelul comunelor, al orașelor, al municipiilor și al sectoarelor municipiului București, precum și înființarea, organizarea și funcționarea centrelor comunitare integrate, în vederea facilitării și îmbunătățirii accesului populației și, în special, al grupurilor vulnerabile la servicii de sănătate, integrate la nivelul comunităților cu serviciile sociale și educaționale.

Personalul care prestează activități de asistență medicală comunitară lucrează în colaborare cu personalul din cabinetele medicilor de familie, cu personalul din cadrul serviciului public de asistență socială, cu personalul centrului comunitar integrat și cu alți furnizori de servicii de sănătate, sociale, educaționale, inclusiv cu organizații neguvernamentale care furnizează servicii de profil.

Citește și: EXCLUSIV/ Decizia luată de Gabriela Cristea şi Tavi Clonda, cu puţin timp înainte să devină părinţi

 
 

Urmărește-ne pe Google News