Rezultate Bacalaureat 2017. Află primul notele de la bac

Moaștele Sfântul Antonie, cel care îi ajută pe elevi a examene, au fost depuse marți seara la Biserica Sf. Anton din București, unde sute de oameni s-au adunat pentru a se închina.

Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, paraclis patriarhal din București, și-a îmbogățit de acum înainte patrimoniul cu un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual, care a fost adus marți de la Biserica abației Sfântul Antonie din regiunea franceza Dauphiné, locaș situat la 60 kilometri de orașul Grenoble, racla urmând să rămână definitiv la București.

Sfântul, rămas fără părinţi la vârsta de 20 de ani, şi-a împărţit partea sa de avere săracilor, iar mai târziu, pe cea a surorii lui, pe care a lăsat-o în grija unei comunităţi de fecioare. El a vieţuit o vreme într-o colibă la marginea satului natal Coma, din Egipt.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

fotografii: Vlad Chirea

La 35 de ani, Sfântul Antonie s-a stabilit într-o fortăreaţă izolată numită Pispir, la marginea deşertului din Munţii Tebaidei, unde a trăit până în anul 306. El dorea să fie izolat complet de lume şi ducea o viaţă foarte aspră: primea pâine prin acoperişul casei de două ori pe an, deoarece uşa de la intrare era zidită.

Rugăciunea către Sfântul Antonie

Urmărește-ne pe Google News