Dupa un an petrecut la sefia CSM, judecatorul Dan Lupasu s-a intors la Curtea de Apel in functia de presedinte. Biroul in care isi desfasoara activitatea e unul incarcat de istorie. Piesele de mobilier cu o vechime de peste o suta de ani, dulapurile metalice sau piesele lucrate de puscariasi creeaza o atmosfera unica, ce trezeste interesul vizitatorilor care, momente bune, uita de ce au calcat pragul biroului.
Contrastul dintre stilul clasic, definit prin mobilierul vechi de peste 100 de ani si cateva piese noi dau originalitate biroului in care isi desfasoara activitatea presedintele CAB, Dan Lupascu. O combinatie de stiluri, de la clasic la modern, pigmentata cu accesorii retro si moderne, creeaza personalitate, confort si imbie la relaxare, dupa cum marturiseste chiar judecatorul. Interesant este faptul ca mobilierul face parte dintr-o colectie de piese cu care a fost dotat Palatul de Justitie in anul 1895.
“Am vrut sa ramana undeva, sa nu se piarda. Este pacat ca astfel de lucruri, adevarate bijuterii, sa stea prin depozite sau cine stie pe unde. Nu stiu daca sunt din aceeasi colectie, dar au mai ramas o oglinda veche, o pendula, cateva corpuri de biblioteca si un scaun, toate realizate cu mai bine de o suta de ani in urma”, spune posesorul trecutului. Despre scaun – o piesa rara, cu o “croiala” impresionanta – Dan Lupascu crede ca e prea subred si incomod, motive care l-au facut sa-l imprumute unei colege. Glumeste, desigur.
Presarat doar cu cateva elemente decorative lucrate in marmura (suport de pixuri, scrumiera si un calendar mecanic) biroul de lucru pare saracacios. O scurta privire aruncata in cel mai intunecat loc al incaperii te rapeste din ghearele trecutului. Doar dulapurile noi, lucrate de puscariasi si fisetele metalice iti creeaza o stare de disconfort.