1. Rafturi supraetajate. Dacă renovezi cămara, cumpără rafturi înguste, în aşa fel încât să nu ai în spatele lor lucruri la care nu poţi ajunge uşor cu mâna. În cazul în care nu poţi renova cămara şi există deja astfel de rafturi, foloseşte tăvi şi coşuri de depozitat. Pe acestea le poţi trage afară din raft oricând pentru a lua borcanul dorit. De asemenea, poţi opta pentru etajere şi rafturi metalice pe rotile sau din lemn. Acestea se deplasează cu uşurinţă, sunt uşor de asamblat şi asigură stabilitate chiar şi pe suprafeţe denivelate. Cum murăturile şi conservele de toamnă- iarnă nu pot fi ţinute pe jos, direct pe podea, este important ca rafturile să fie stabile. O altă modalitate de a folosi rafturi în cămară este să optezi pentru un cadru metalic. Acesta poate susţine coşuri şi etajere, jucând rolul unui dulap. La instalarea rafturilor de depozitare, ai grijă ca gura de aerisire din cămară să nu fie acoperită din neatenţie.
  2. Buzunare din material textil. Buzunarele din material textil pot fi folosite pentru depozitare pe uşa cămării, în interior sau pe unul dintre pereţi, acolo unde nu există rafturi construite. Poţi depozita în buzunarele textile sfoară, capace de borcane, staniol, hârtie de copt etc.
  3. Tăvi şi coşuri de depozitare. Tăvile şi coşurile sunt accesorii ieftine, care te ajută să organizezi lucrurile din cămară pentru a le găsi mai repede. Aranjează pe tăvi obiecte mai uşoare, iar în coşuri pune lucrurile mai grele. Coşurile şi cutiile din plastic sunt cele mai ieftine şi le poţi găsi în seturi, pe dimensiuni diferite. Tăvile din plastic sunt şi ele foarte practice şi le poţi folosi pe rafturile din cămară pentru a grupa lucrurile de un anumit tip.
  4. Bare şi cârlige. O altă modalitate simplă de depozitare este cea inspirată de spaţiul bucătăriei. Poţi fixa de unul dintre pereţi o bară cu cârlige. De aceste cârlige se atârnă săculeţi cu seminţe, sacoşe sau chiar buzunare textile de depozitare. Bara cu cârlige reprezintă o modalitate ieftină de a folosi la maximum spaţiul pe verticală.

PONT

Temperatura maximă în cămară nu ar trebui să depăşească 30-35 de grade Celsius şi e de preferat ca aceasta să fie în jur de 27 de grade.

 
 

Urmărește-ne pe Google News