„Propunerea indecentă” a omului de afaceri egiptean, fost proprietar al magazinului Harrods, a venit înainte ca prințesa Diana să înceapă o relație cu fiul lui. Mohamed Al Fayed, care a murit anul trecut la 94 de ani, o curtase pe Diana din 1986, când a cunoscut-o la un meci de polo sponsorizat de Harrods, spune fostul majordom.

„Eram în mașină când ea a ieșit în fugă din biroul lui tremurând și mi-a relatat, iar acestea sunt cuvintele ei exacte, că el a spus: «Vreau să te căsătorești cu fiul meu pentru că, în tradiția egipteană, tatăl este primul. O să mă culc cu tine»”, a relatat Burrell, despre Mohamed Al Fayed, acuzat că a agresat sexual mai multe femei.

Fostul majordom a adăugat că prințesa se referea la Mohamed Al Fayed cu apelativul „Yoda” după personajul din Star Wars, și l-a descris ca fiind „înfiorător” și „lipicios”.

„Întotdeauna pune mâinile pe mine”, s-a plâns ea, potrivit declarațiilor lui Burrell.

„«Îți poți imagina să faci dragoste cu Yoda?». Așa îl numea ea. Am fost dezgustat de comportamentul lui”, a adăugat Burrell.

„Diana a simțit repulsie la gândul că trebuie să cedeze în fața lui. (…) El a crezut că acesta era dreptul lui și că se va întâmpla de fapt – că de fapt se va culca cu prințesa de Wales. Și asta a fost mereu în mintea ei pe tot parcursul relației cu Dodi”, a mai declarat fostul majordom.

Bărbatul mai relatează că Al Fayed i-a oferit cadouri prințesei, a lăsat-o să folosească o intrare secretă în magazinul său din Knightsbridge și i-a devenit un confident și o figură paternă. Furgonetele Harrods aveau să sosească la Palatul Kensington cu cele mai noi gadgeturi și jocuri pe computer pe care Diana le-a trimis înapoi doar pentru ca un lacheu să ajungă pe jos cu mai multe colete.

Burrell, care a lucrat pentru prințesa Diana din 1987 până în 1997, a spus că miliardarul încerca să exploateze vulnerabilitatea acesteia.

În 1995, anul în care afirmă că i-a făcut „propunerea indecentă” prințesei, ea a acordat un interviu televizat în care a vorbit despre căsătoria ei cu prințul Charles și despre sănătatea ei mintală.

Fostul majordom a mai afirmat că l-a văzut pe Al Fayed atingând femeile în mod nepotrivit, dar „cu Diana, nu putea merge prea departe. Ea a avut întotdeauna avantajul pentru că el nu și-a permis să o piardă”.

„Cred că (prințesa Diana) știa exact cine era Al Fayed și nu avea de gând să facă parte din acel joc. El înainta mereu, iar ea se retrăgea mereu”, spune Paul Burrell.

Prințesa Diana și producătorul de film Dodi au început să se întâlnească după ce Al Fayed a invitat-o pe ea și pe fiii ei să stea la conacul lui din St Tropez, în 1997.

„Ne-am concentrat cu toții asupra lui Dodi și a prințesei. Dar, într-adevăr, păpușarul era Al Fayed. (…) Ceea ce și-a dorit mai presus de orice altceva era să fie înrudit cu familia regală. (…) A cheltuit milioane încercând să o curteze, iar fiul său a fost doar un pion în jocul lui”, a mai spus Burrell.

Dezvăluirile lui Burrell vin după ce zeci de femei au spus într-un documentar BBC că au fost agresate sau violate de Fayed.

Fostul majordom mai afirmă că, dacă era în viață, prințesa Diana ar fi fost alături de victimele magnatului și le-ar fi spus: „Ei bine, mi s-ar fi putut întâmpla. Nu s-a întâmplat. Slavă Domnului. Dar voi fi cu voi pe acest drum”.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News