„Atmosfera creată astăzi de lumea aroganței (referire la Statele Unite și aliații lor, n.r.) în ceea ce privește utilizarea dronelor iraniene în războiul din Ucraina, face parte din războiul psihologic al inamicului”, a declarat generalul-maior Mohammad Bagheri, șeful Statului Major al forțelor armate ale Iranului, potrivit agenției iraniene de presă Tasnim.
„Deşi numeroase acuzaţii pot fi false, ele arată de fapt eficienţa şi nivelul ridicat al Republicii Islamice în domeniul dronelor”, a subliniat șeful armatei iraniene.
Potrivit acestuia, Iranul va continua să fabrice drone. „Forţele armate ale ţării vor continua să sporească şi să dezvolte drone, noi vom coopera cu alte ţări în domeniul dronelor”, a mai spus generalul Bagheri, potrivit agenției Tasnim.
„Sistemele noastre de drone ocupă un grad ridicat în lume ca precizie, durabilitate, continuitate, funcţionare şi executare a diverse misiuni”, a adăugat el.
Generalul Bagheri, vizat de sancțiunile occidentale
Kievul şi aliaţii săi occidentali au acuzat Rusia că utilizează drone kamikaze de fabricaţie iraniană pentru a efectua atacuri împotriva Ucrainei, provocând daune importante infrastructurilor civile şi energetice.
Ca răspuns, națiunile occidentale au sancționat o serie de firme și generali militari iranieni, inclusiv pe șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri.
Teheranul a dezminţit în mai multe rânduri că ar fi furnizat arme pentru a fi utilizate în războiul din Ucraina, dar la începutul lunii noiembrie a admis că ar fi trimis drone Rusiei, înainte de începerea invaziei acesteia în Ucraina la sfârşitul lunii februarie.
Teheranul, acuzat că a furnizat drone și aliaților săi din Orientul Mijlociu
Iranul a început să fabrice drone şi vehicule aeriene fără pilot (UAV) în anii 80, în cursul războiului său de opt ani cu Irakul.
SUA şi Israelul, inamici declaraţi ai Republicii Islamice, acuză Teheranul că ar fi trimise flote de drone aliaţilor săi din Orientul Mijlociu, în special Hezbollahului libanez, regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelilor houthi din Yemen.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
seaman651 • 26.12.2022, 11:48
ivryernest • 25.12.2022, 21:56
Unii ar vrea ca Iranul să se scuze. Aceștia visează în culori.
Iranul este un stat condus de serpi. Ce face sarpele cand n-are ce face? Iese la drumul mare, doar-doar se va gasi cineva sa-i traga o bata in cap. De abia asteapta Israelul sa participe la imbunatatirea sistemului de drone al Iranului: Iranul testeaza iprietenii lor de-o viata distrug tot Iranul... testul este cu succes. Nu-i nevoie decat de o lumina verde.
seaman651 • 26.12.2022, 11:45
ivryernest • 25.12.2022, 21:56
Unii ar vrea ca Iranul să se scuze. Aceștia visează în culori.
Uneori dusmanul dusmanului tau iti este prieten, alteori nu prea e cazul. Iranul tanjeste sa se renunte la sanctiuni, sa redevina un stat normal, dar cumva tot mitraliera ii iese si tot stat terorist ramane.
Jumbo • 26.12.2022, 18:47
seaman651 • 26.12.2022, 11:45
Uneori dusmanul dusmanului tau iti este prieten, alteori nu prea e cazul. Iranul tanjeste sa se renunte la sanctiuni, sa redevina un stat normal, dar cumva tot mitraliera ii iese si tot stat terorist ramane.
Hai zi slava Rossiaaaaaaa, slava china, slava iran, america de sud, africa si asia. Adica toti dusmanii lu stapana tu😀😀😀