În clipul video, se vede momentul impactului când elvețianul de 19 ani trece cu o viteză mare pe lângă mai multe mașini parcate.

În goana nebună, cu poliția pe urme, „nepotul lui Dracula” lovește trei mașini, apoi abandonează autoturismul avariat și fuge pe câmp. În cele din urmă, tânărul a fost prins de polițiști.

Elvețianul a spus că voia să devină vampir

Elvețianul de 19 ani, care nu avea nici permis de conducere, le-a spus oamenilor legii că voia să ajungă în pădurea Hoia Baciu, din apropiere de Cluj, ca să devină vampir.

„Vreau să merg la Hoia Baciu, în căutarea stră-străbunicului, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă poate transforma într-un vampir. Toată viața am visat la lucrul ăsta și acum sunt aici”, a declarat tânărul, după ce a fost prins.

Acum, tânărul își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Acuzațiile pentru care a fost închis sunt dintre cele mai grave: furt, conducere fără permis și sub influența drogurilor, după ce a ieșit pozitiv la canabis.

În paralel, este și o anchetă la IPJ Sibiu după ce mai mulți șoferi au acuzat că au fost opriți în trafic de polițiști și folosiți „drept scuturi umane” pentru a-l captura pe infractor.

Trei persoane au fost rănite şi patru maşini distruse, pentru ca, până la urmă, elvețianul de 19 ani, care nu avea nici carnet de conducere, să fie oprit din cursa lui pe DN1.

Poliția Sibiu, după imaginile cu accidentul: Arată clar că polițiștii nu au realizat un scut uman

Polițiștii au analizat imaginile apărute în spațiul public și au precizat că ele confirmă ceea ce au declarat reprezentanții instituției, respectiv că nu au fost folosiți șoferi drept scuturi umane.

Într-o conferință de presă, adjunctul șefului IPJ Sibiu, Lucian Tarnu, și șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim, au declarat că polițiștii nu au folosit șoferii drept scuturi umane, ba mai mult, au reușit să minimizeze consecințele evenimentului.

„Vreau să fac o precizare foarte importantă. Sub nicio formă și în nicio împrejurare nu s-au folosit, după cum se vehiculează în spațiul public, alte vehicule, alți participanți la trafic, ca scuturi pentru a genera oprirea în trafic a autorului unei infracțiuni”, a spus Bogdan Maxim, șeful Serviciului Rutier Sibiu.

Reprezentanții IPJ au precizat că șoferii nu au fost opriți de polițiști în trafic și nu au fost puși să blocheze benzile de circulație.

„Până la urmă, acele mașini au încetinit și au oprit ca să poată ajunge în intersecție, iar prezența unui dispozitiv format din 4 polițiști, cel puțin la momentul în care autovehiculul urmărit se apropia de sensul giratoriu, firește că generează în trafic o atitudine de atenție sporită, de reducere a vitezei”, a adăugat Maxim.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Sibiu au transmis că agenții nu au folosit intenționat mașinile altor şoferi pentru a-l prinde pe fugar.

„Subliniem faptul că în niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit. Întreaga misiune, din momentul observării mașinii suspecte în trafic pe DN 1, Hula Bradului și până la prinderea bărbatului care o conducea, s-a derulat contracronometru, iar polițiștii aflați în urmărire au avut ca obiectiv prioritar siguranța celorlalți participanți la trafic”, a transmis IPJ Sibiu.

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News