„Barajul se va revărsa în 15 minute! Ultima şansă de evacuare. Să rezistăm împreună”, a transmis Renata Surma, primarul Bystrzyca Klodzka.

Barajul din Miedzygorze, construit la începutul secolului XX, are 29 de metri înălțime, iar rezervorul de control al inundațiilor poate reține aproape 1 milion de metri cubi de apă. În timpul inundației din 1997, acest lucru nu a fost suficient, iar apa a depășit capacitatea barajului. Situația a fost similară şi acum.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să se evacueze. Primăria Bystrzyca Klodzka anunţa populaţia că „un val vine de la Miedzylesie”.

Potrivit site-ului klodzko24.pl, locuitorii din Dlugopole-Zdroj, Dlugopole Dolny ar trebui să-şi părăsească locuinţele. De asemenea, şi locuitorii din zona barajului au primit indicaţii să plece din zona de risc.

„Au fost asigurate: 100 de locuri la Școala nr. 2 din Bystrzyca Klodzka, 100 de locuri la Palatul din Gorzanow, 50 de locuri la Școala din Wilkanow. De asemenea, vă rugăm să vă aduceți proprii saci de dormit sau lenjerie de pat, dacă este posibil, „, potrivit anunţului transmis de autorităţi.

Pe rețelele de socializare au circulat fotografii și imagini care arată cum apa se revarsă din barajul din Miedzygorze.

Ciclonul Boris a lovit Europa, fiind înregistrate inundații masive în România, Cehia, Polonia, Austria, Slovacia și Ungaria. Galați a fost județul cel mai afectat din România, unde au murit patru oameni, iar imaginile din Slobozia Conachi arată dimensiunea calamităţii.

Urmărește-ne pe Google News