Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, care a fost arestat duminică, după o posibilă tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump, a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Routh, cunoscut ca susţinător al Ucrainei, a compărut luni pentru prima oară în faţa unei instanţe din statul Florida din sud-estul SUA.

El a fost reţinut după ce reuşise iniţial să fugă, în timp ce agenţi ai Secret Service au tras asupra lui.

Capturarea acestuia s-a făcut pe baza fotografiei realizate de un martor. Acesta l-a văzut pe individ fugind dintre tufișuri și a făcut o fotografie a mașinii în care s-a urcat. Imaginea a ajutat ulterior la reținerea suspectului.

Reținerea acestuia a avut loc pe autostrada Interstate 95, unde polițiștii au intervenit după ce au reperat și blocat mașina. Suspectul a fost reținut la aproximativ 45 de minute după incident.

În momentul capturării, Routh nu era înarmat. El a fost scos din mașină de forțele de ordine și nu a spus nimic în momentul reținerii.

Suspectul în cea de-a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump este un bărbat din Florida în vârstă de 58 de ani. Ryan Wesley Routh, despre care autoritățile bănuiesc că plănuia să-l atace pe fostul președinte Donald Trump în timp ce acesta juca golf, este un susținător înfocat al Ucrainei. Acesta ar fi călătorit în 2022, în Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un susţinător al trimiterii de arme şi chiar de soldaţi americani pentru a ajuta Kievul. Oficialii au declarat că bărbatul a fost reţinut.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News