Biden a făcut această greşeală în timpul unei întâlniri cu Zelenski, în ultima zi a summitului NATO de la Washington. Gafa a avut loc cu doar o oră înainte de o conferinţă de presă rară a lui Joe Biden, foarte aşteptată şi numită chiar „decisivă” pentru campania sa, deoarece un număr tot mai mare de aliaţi politici şi donatori i-au cerut să se retragă din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

În încheierea declaraţiei sale din deschiderea întrevederii, Biden i-a dat cuvântul lui Zelenski: „Acum vreau să dau cuvântul preşedintelui Ucrainei, care are mult curaj şi determinare”. Biden a spus: „Doamnelor şi domnilor, preşedintele Putin!”.

Citește și: Joe Biden, val de gafe la încheierea summitului NATO: a încurcat-o pe vicepreședinta Kamala Harris cu Donald Trump, iar pe Zelenski l-a numit „președintele Putin”

Dându-şi seama imediat de greşeală, Biden a încercat să o dreagă: „Preşedintele Putin! Îl vom învinge pe preşedintele Putin. Preşedintele Zelenski. Sunt atât de concentrat pe ideea de a-l învinge pe Putin. Trebuie să ne preocupe asta. Oricum, domnule preşedinte…”.

„Sunt mai bun”, a spus Zelenski glumind şi strângându-i mâna lui Biden.

„Eşti mult mai bun”, a replicat Biden.

Întâmplarea a stârnit suspine în sală, unde cei doi erau flancaţi de zeci de consilieri, şi în centrul de presă, unde sute de jurnalişti urmăreau comentariile în direct pe un circuit intern de televiziune.

Citește și: Consilierii apropiați ai lui Joe Biden, acuzați că au ascuns amploarea declinului președintelui: „La G7, era evident că era bătrân”

Urmărește-ne pe Google News