Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, distrugătoarele USS Bulkeley și USS Cole au tras o duzină de interceptoare pentru a doborî rachete balistice iraniene în sprijinul Israelului.

Informația a fost confirmată de Flota a Șasea a Marinei SUA, care a precizat că navele sale de război staționate în estul Mării Mediterane au interceptat „cu succes mai multe” rachete balistice iraniene.

Gardienii Revoluției din Iran (IRGC) au susținut marți seara că au atacat Israelul ca răzbunare a „martirilor” Ismail Haniyeh, liderul politic al mișcării islamiste palestiniene Hamas, Hassan Nasrallah, șeful mișcării șiite libaneze Hezbollah, și Abbas Nilforushan, adjunctul șefului IRGC.

Armata israeliană a anunțat că sistemele sale de apărare antiaeriană au funcționat eficient, împreună cu SUA, împotriva celor 181 de rachete lansate de iranieni. Marea Britanie și Franța au fost implicate, de asemenea, în efortul de respingere a atacului aerian.

Distrugătoarele USS Bulkeley și USS Cole sunt din clasa Arleigh Burke și echipate cu sistemul de arme Aegis, proiectat pentru apărare împotriva rachetelor balistice, a adăugat Flota a Șasea. Sistemul Aegis Ashore România este complet operațional și în România în cadrul scutului NATO de apărare antirachetă.

Urmărește-ne pe Google News