Imaginile de la o cameră de supraveghere arată barca poliției care agață cablul bacului cu viteză mare. Impactul a fost atât de puternic încât ambarcațiunea s-a dat peste cap. Căpitanul a reușit să iasă teafăr din apă.

„Am încercat să-i fac semn să încetinească, dar ori m-a ignorat, ori nu m-a văzut”, a declarat operatorul bacului Zoltán Varga.

„Am răsuflat ușurat când l-am văzut pe căpitan apărând din apă. Era singur la bord. A fost salvat, slavă Domnului”, a adăugat Varga.

Potrivit operatorului bacului, căpitanul navei poliției a greșit: „Bacul funcționa, de aceea cablul era sus. Acest lucru este indicat clar navigatorilor, ei pot trece doar dacă este vizibil un steag alb. Dacă nu este, trebuie să aștepte”.

Poliția investighează accidentul și va stabili dacă, într-adevăr, căpitanul bărcii a încălcat regulile de circulație fluvială și dacă este responsabil pentru accident. El riscă o suspendare de 6 luni.

Pe lângă deteriorarea ambarcațiunii, poate avea și un impact negativ asupra imaginii poliției. În plus, ridică întrebări cu privire la siguranța pe apă și necesitatea îmbunătățirii supravegherii navigației fluviale. 

Urmărește-ne pe Google News