Spre deosebire de zborurile anterioare, când Super Heavy ajungea în ocean, SpaceX a reușit de această dată să o readucă la sol, capturând booster-ul cu ajutorul brațelor turnului, la aproximativ nouă minute după decolare. „Turnul a prins racheta!” a jubilat Elon Musk pe X.
https://twitter.com/elonmusk/status/1845467052443828579?ref_src=twsrc%5Etfw
După separarea cu succes a celor două trepte ale rachetei, Super Heavy a aprins din nou trei dintre cele 33 de motoare Raptor ale sale pentru a-şi încetini coborârea rapidă spre rampa de lansare folosită de SpaceX, în timp ce se îndrepta spre turnul de lansare unde este prinsă de cele două braţe metalice mari, potrivit site-ul specializat de știință Space.com și Reuters.
În timp ce Super Heavy era recuperat, vehiculul Starship și-a continuat zborul, având ca obiectiv să aterizeze în Oceanul Indian.
În timpul zborului anterior, Starship reușise deja o coborâre controlată, marcând o premieră pentru acest vehicul.
Totuşi, treapta superioară Starship a explodat la câteva secunde după ce a atins apele Oceanului Indian, relatează site-ul futurism.com, care vorbeşte despre imagini spectaculoase ce au arătat „o bulă de foc masivă, un final dramatic pentru un test de lansare care s-a desfăşurat, până atunci, ca la carte”.