Turiștii care făceau plajă în Crimeea ocupată au fugit să se adăpostească, în timpul bombardamentului din 23 iunie.

Pe măsură ce plaja se golește, o cafenea din apropiere se umple de oameni cuprinsi de panică, iar în videoclip se aude sunetul asurzitor al munițiilor cu dispersie care explodează. Oamenii au căutat adăposturile din subsoluri pentru a se salva.

Potrivit bilanțului transmis de autoritățile ruse, 2 adulți și 3 copii au murit. Ministerul Sănătății din Crimeea a precizat că 124 de persoane au fost rănite în urma atacului armatei ucrainene asupra Sevastopolului, inclusiv 27 de copii, dintre care 5 se află în stare gravă.

„Voi răzbuna fiecare copil ucis pe această plajă, fiecare copil rănit”

Printre morți s-a numărat și Sofia, 8 ani, fiica viceprimarului orașului rus Magadan, Oleg Averianov. Politicianul a jurat: „Voi răzbuna fiecare copil ucis pe această plajă, fiecare copil rănit”.

Atacul de pe plaja Ucikuevka din Sevastopol ar fi vizat sediul flotei ruse de la Marea Neagră.

Filmări separate arată o rachetă căzând în mare, aparent scăpată de sub control, posibil după ce a fost lovită de apărarea antiaeriană rusă.

Ministerul rus al Apărării a declarat că patru din cinci rachete ATACMS cu focoase cluster au fost doborâte, iar după ce focosul unei a explodat, resturi au căzut pe plajă.

Președintele Vladimir Putin le-a ordonat medicilor de top să zboare la Sevastopol pentru a trata victimele, iar unii au fost duși la spitalele din Moscova.

Urmărește-ne pe Google News