În imaginile dramatice înregistrate de o cameră de bord, pot fi auzite claxoanele și zgomotul frânelor înainte ca trenul de marfă să lovească obuzierul obuzierul M109, în valoare de 1,5 milioane de dolari, care este transportat pe platforma unui camion.

În urma impactului, o bucată din obuzier, un tun autopropulsat, pe șenile, s-a desprins, iar vehiculul militar a fost aruuncat pe drum.

Atenție, imagini care vă pot afectat emoțional!

Martorii au declarat că șoferul camionului a reușit să scape cu câteva clipe înainte de impact. „A sărit din camion”, a declarat Sonya Pitt, pentru WCSC, un post de știri din Carolina de Sud. „S-a auzit ca o bombă care explodează”, a explicat ea.

  • M109 este un obuzier autopropulsat cu turele de 155 de milimetri introdus pentru prima dată la începutul anilor 1960. A fost modernizat de mai multe ori, cel mai recent la M109A7. Familia M109 este cea mai obișnuită armă de sprijin a diviziilor de infanterie blindate și mecanizate.

Accidentele feroviare la trecerile la nivel cu calea ferată sunt frecvente în SUA. Administrația Federală a Căilor Feratea raportat 2.192 de astfel de coliziuni numai în 2023, soldate cu 247 de morți și 766 de răniți.

Urmărește-ne pe Google News