Ministrul educaţiei apreciază că „modul în care MEC s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor, prin testele de antrenament” a jucat un rol important în obținerea acestor rezultate, notează News.ro, citând declarațiile făcute de Anisie la Realitatea Plus.
Întrebată de rezultatele slabe din mediul rural, unde jumătate din elevi au luat sub nota 5, după cum a subliniat sociologul Gelu Duminică, pe Facebook, Anisie a precizat că situația a fost similară în anii precedenți, dar nu s-au luat măsuri.
Ea a explicat că trebuie să fie realizat un plan de „măsuri remediale”.
„Începând cu septembrie, anul școlar trebuie să ne găsească pregătiți pentru acești copii din mediile defavorizate, din zona rurală. Trebuie să găsim și să facem planuri de măsuri remediale. Trebuie să venim în sprijinul acestor copii. Să găsim pentru ei planuri remediale pentru acești copii care au avut de suportat încă o situație dificilă”, a spus Monica Anisie.
Din elevii care s-au înscris în clasa I în anul școlar 2012-2013 în școli din mediul rural, aproximativ 30% au luat examenul național.
Peste 122.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,1%, iar 839 de candidaţi au avut media generală 10. Libertatea a prezentat topul județelor cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională.
Peste 15.000 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională, mai puţine decât în anii anteriori, când se înregistrau peste 20.000.
Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi literatura română – peste 9.000. Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iunie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro