Monica Anisie a precizat că ministerul pe care îl conduce a pus la dispoziție, pentru cadrele didactice, niște repere metodologice, care să-i ajute să-și organizeze orele în primele săptămâni ale anului școlar.

“Am prevăzut și activități remediale, pentru că ne-am gândit în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii să realizăm activități de învățare cu copiii, de recapitulare, de fixare a unor cunoștințe pe care noi le-am predat în timpul în care cursurile suspendate. Trebuie să spunem că aceste conținuturi trebuie să le organizăm în așa fel încât să respectăm programa și, în același timp, să urmărim realizarea competențelor”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că elevii nu au neapărat nevoie de manualele școlare, acestea fiind numai instrumente.

“Știți că de multe ori părinții se uită în manual și compară ce au făcut niște elevi de la clasa A și ce a făcut copilul lor la clasa B. Dar este posibil la A să avem un manual, la B alt manual. Nu contează ce conținuturi au manualele, care sunt alternative, acestea sunt numai niște instrumente, nu trebuie să ne ghidăm după conținuturile din manuale, ci noi, profesorii, trebuie să ne ghidăm după prevederile din programa școlară și să vedem dacă am atins toate competențele prevăzute acolo”, a spus Monica Anisie.

Declarațiile sale vin pe fondul unei grave probleme, și anume faptul că elevii de clasa a VIII-a nu vor avea pe 14 septembrie toate manualele, nici online, nici fizic, după cum a scris Libertatea azi. Vor lipsi tocmai manualele de limba română, despre care nici nu se știe când vor veni, pentru că nici măcar nu au fost adjudecate! În momentul de față se desfășoară procedura de rezolvare a contestațiilor, deși licitația a fost lansată de nouă luni.

Întrebat de Libertatea despre acest eșec al ministrului liberal Anisie la conferința de presă, Klaus Iohannis a spus că “e o problema care mi-a fost adusă la cunoștință. Evident că sunt nemulțumit”.

Șeful statului a spus că nu vrea “să ia apărarea nimănui”, însă a ținut să precizeze că problemele licitațiilor pentru cărțile școlare sunt mai vechi decât actualul guvern, iar sistemul trebuie schimbat complet.

 
 

Urmărește-ne pe Google News