Monica Anisie a anunțat că Ministerul Educației va finaliza o achiziție de laptopuri și camere web care vor ajunge la 1.000 de licee din țară.

”Așa cum se știe, trăim vremuri extrem de dificile. Dacă astăzi (n.r. – marți) avem 338 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu, există posibilitatea ca mai multe unități să fie în acest scenariu. Trebuie să achiziționăm rapid tabletele, procedura se află la ONAC”, a declarat Monica Anisie la Realitatea Plus.

”Ministerul Educației finalizează o achiziție de laptopuri și camere web pentru peste 1.000 de licee din țară. Printr-o hotărâre de guvern, au fost alocați bani pentru stocuri suport pentru unitățile de învățământ astfel încât, dacă există o problemă, inspectoratul școlar să intervină rapid”, a adăugat ministrul educației.

În ceea ce-i privește pe profesori, Monica Anisie a făcut apel ca aceștia să nu fie reticienți să-și continue munca alături de copii.

”Am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să fie alături de copii, să modeleze caracterele acestora, numai așa putem înțelege cât de important este să fie alături de aceștia. Cei care sunt reticenți, urmând exemplul celorlalți colegi, vor înțelege că nu au de ce să aibă temeri”, a spus Monica Anisie.

”Avem toate elementele ca acești profesori să nu se simtă în pericol. Avem o tehnologie prin care am interzis înregistrarea acestor convorbiri, astfel încât nu au de ce să își facă griji”, a conchis ministrul educației.

Ministerul Educației a raportat, marți, că 334 de unități de învățământ din țară funcționează în scenariul exclusiv online.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News