Prin reabilitarea judecătorească, Moniza Iacob Ridzi scapă de interdicțiile impuse prin condamnare.
„După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârii judecătorești prin care s-a pronunțat condamnarea pentru care s-a dispus reabilitarea. Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului”, a anunțat Curtea Supremă.
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie 2015, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind evenimentele organizate în 2009 de Ziua Tineretului.
În martie 2015, ea a depus o cerere de întrerupere a executării pedepsei, motivând că suferă de numeroase afecţiuni.
În cele din urmă, Monica Iacob Ridzi a executat aproape trei ani din pedeapsă. În noiembrie 2017, Tribunalul Cluj a dispus eliberarea sa condiționată.
Foto: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
gigiladrea • 05.06.2024, 17:46
ca in foarte multe alte cazuri judecatorii se dovedesc foarte blanzi si toleranti cu infractorii se pare ca au in mod special o slabiciune ptr cei foarte periculosi si ptr cei care au avut functii inalte in stat dar in primul rand ptr infractiunile si abuzurile sexuale si de gen numai fata sau femeie sa nu fii in tara asta care e pe primul loc la proxenetism si prostitutie in ue
K476 • 05.06.2024, 13:11
Inacceptabil. Din funcția pe care o detinea, trebuia sa respecte legea la virgula.