Procesul de la Avignon, Franța, în dosarul împotriva lui Dominique Pélicot, soțul care ani de zile și-a drogat soția pentru ca zeci de bărbați să o violeze, a fost suspendat, astfel încât să se poată forma o echipă medicală care să informeze instanța despre starea de sănătate a principalului învinuit, absent din boxa acuzaților pe motiv că este bolnav, a precizat Roger Arata, președintele Tribunalului Penal.

Amânare poate fi de câteva zile sau pentru o perioadă mult mai lungă, care ar presupune o nouă programare pentru audierile zecilor de bărbați implicați.

Avocata lui Dominique Pélicot, Béatrice Zavarro, s-a plâns că pensionarul a început să primească tratament pentru afecțiunile sale abia în ultimele ore.

Zavarro a explicat presei, cu puțin timp înainte de începerea ședinței de duminică, că i s-a detectat o piatră în vezica biliară, are infecție la rinichi și probleme și cu prostata, iar starea lui l-a împiedicat să se prezinte la tribunal.

Avocatul a insistat că Dominique Pélicot era dornic să depună mărturie, a afirmat că „boala nu este un truc” și că nimeni nu vrea o „amânare îndelungată”.

Pensionarul a invocat motive de sănătate și nici nu a participat la audierile de săptămâna trecută.

Pélicot, 71 de ani, este judecat după ce a fost acuzat că a chemat 72 de bărbați pe care i-a întâlnit online să-i violeze soția, pe Gisèle, în casa lor din satul Mazan, sudul Franței, timp de aproape 10 ani.

Pélicot și-a cunoscut soția în 1971 și are 4 copii cu ea. Examenul său psihiatric nu a descoperit nicio patologie sau anomalie mintală, ci mai degrabă „o deviere sexuală voyeuristă” și „o personalitate perversă”.

„Monstrul din Avignon” este judecat la Tribunalul Penal din Avignon, alături de 50 dintre presupușii violatori, care au vârste cuprinse între 26 și 73 de ani.

Paris Match a difuzat acum imagini tulburătoare din 2020, cu momentul în care Pélicot a fost prins de polițiști filmând în fustele femeilor, într-un supermarket din Carpentras. Ulterior, i-au confiscat computerul și au descoperit abuzurile.

De ani întregi, soția lui a suferit pierderi de memorie și alte probleme de sănătate și a crezut că ar putea avea Alzheimer. Totul se datora „cocktail”-urilor pregătite de soțul ei. În noiembrie 2020, a fost chemată de polițiști, care i-au arătat imagini cu un deceniu de abuzuri sexuale orchestrate și filmate de soțul ei. „Lumea mea s-a prăbușit”, a spus ea în fața instanței.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News