Mărturia francezului de 71 de ani i-a băgat în boxa acuzaților pe toți cei care au profitat de soția acestuia. „Sunt un violator, la fel ca toți inculpații. Toți știau, nu pot nega”, a declarat Pelicot, susține BBC.

Soțul a luat parte la violuri, le-a filmat și i-a încurajat pe ceilalți bărbați folosind un limbaj degradant, potrivit procurorilor. Faptele s-au consumat începând cu 2011, când cuplul locuia lângă Paris.

Răpus de remușcări, Pelicot afirmă că este conștient că soția sa nu a meritat să trăiască drama care i-a provocat-o cu bună știință. „Ea nu merita asta. Am fost foarte fericit cu ea”, a susținut bărbatul.

Legat de bărbații care au participat la oribilele fapte, Dominique a tranșat rapid problema. „Toți știau, nu pot spune contrariul”, a susținut francezul în fața judecătorului.

Gisele, soția lui Dominique: „Am avut încredere deplină în el”

Gisele, soția lui Dominique, și-a expus trăirile, la rândul ei, în fața instanței. „Este dificil pentru mine să ascult asta. Timp de 50 de ani, am trăit cu un bărbat despre care nu mi-aș fi imaginat niciodată că ar putea fi capabil de așa ceva. Am avut încredere deplină în el”.

După o săptămână în care nu a putut fi adus în fața instanței pentru o mărturie, din cauza unor afecțiuni renale, „Monstrul din Avignon” va face mai mlte mărturisiri despre ceea ce s-a întâmplat în toți cei 10 ani în care și-a violat soția.

Alți 50 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani, sunt acuzați și judecați pentru o eventuală implicare în abominabilele fapte. Aceștia au fost recrutați de online de soțul victimei. Poliția a numărat în total 92 de violuri comise de 83 de suspecți, dintre care 51 au fost identificați.

Printre cei care s-au alăturat inițiativei se numără un șofer, un ofițer de pompieri, un șef de companie și un jurnalist. Cei mai mulți au violat-o o singură dată pe femeie, însă unii au făcut asta de până la șase ori.

Gisele a început să trăiască conștient o dramă în momentul în care a început să piardă în greutate, să uite zile întregi și părea că se află într-un fel de transă. Copiii și prietenii ei au crezut că este vorba despre Alzheimer, însă, la finalul anului 2020, ea a fost chemată la o secție de poliție unde a aflat detaliile zguduitoare despre ceea ce făcuse cel cu care era căsătorită de 50 de ani.

Procedurile judiciare sunt deschise publicului la cererea fostei soții a lui Dominique Pelicot.

Urmărește-ne pe Google News