Opera, realizată de artistul Michael Johnson, a fost comandată pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Caostal Walk. A fost gata la sfârșitul lunii martie, iar la inaugurare au participat invitați de onoare.

Localnicii care au participat au fost însă dezamăgiți la vederea operei. Iar dezamăgirea lor nu s-a domolit, mai ales că au aflat că autoritățile locale a cheltuit peste 6.700 de euro pe „monument”. Cei mai mulți au comparat opera cu un „cartof copt”.

„Mie îmi plac cu fasole, soțul meu îi preferă cu ton și maioneză”, a glumit un utilizator. Iar altcineva a scris: „Noi avem nevoie de mai multe magazine, nu de pietre care seamănă cu un cartof învelit în folie de staniol”.

Catherine West a spus că „această instalație e ceva prostesc și nu adaugă nimic la frumusețea naturală a malului râului Wye”. Kylie Young a concluzionat: „Cartoful copt este penibil”.

Consiliul Local Chepstow, oraș galez cu 15.000 de locuitori, la granița cu Gloucestershire, Anglia, și-a apărat decizia de a plăti atât de mulți bani pentru opera de artă, considerând că este „o atracție turistică”.

Calea de Coastă (The Wales Coast Path) are în jur de 1.400 de kilometri. Începe și se termină în Chepstow, de-a lungul malurilor râului Wye. Aici se pot face la plimbări pe stânci, vizite la castele, în sate pitorești de pescari și pe plaje pustii.

Urmărește-ne pe Google News