Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a explicat virulenţa valului epidemic actual. „Conform celor mai recente date pe care le-am obţinut, 89,3% dintre pacienţi sunt infectaţi cu o mutaţie a coronavirsului, numită Delta, varianta indiană. Şi este mai agresivă, se răspândeşte mai rapid”, a spus acesta.

În acest context, Moscova impune din nou o serie de restricţii.

Astfel, prezenţa la evenimente va fi limitată la maximum 1.000 de persoane, dar teatrele şi cinematografele vor rămâne deschise, a precizat primarul capitalei Rusiei, conform Agerpres.

Totodată, locurile de joacă din interior vor rămâne închise încă 10 zile, iar apoi, situația va fi evaluată.

De asemenea, cei care doresc să meargă noaptea în baruri, restaurante şi discotecile din Moscova în intervalul orar 23:00 – 06:00 vor trebui să prezintă o dovadă că sunt vaccinaţi.

Potrivit lui Sobianin, muncitorii imigranţi din Moscova vor trebui să primească vaccinul rusesc în doză unică „Sputnik Light”.

În actualul context epidemiologic, ministrul sănătăţii din Rusia, Mihail Muraşko, a declarat că numărul noilor pacienţi din spitale a crescut cu 30% în decurs de o săptămână.

În Marea Britanie, 90% din infecțiile cu COVID sunt cu tulpina indiană

Varianta indiană a COVID, redenumită de la 1 iunie Delta, este aproape singura care mai infectează britanicii.

Ministrul sănătății din Regat, Matt Hancock, a anunțat că peste 90% din noile cazuri sunt cu această tulpină.

În acest context, relaxarea restricțiilor în Marea Britanie, programată inițial pentru 21 iunie, a fost amânată până pe 19 iulie.

Varianta Delta a fost detectată în 80 de țări și continuă să se răspândească rapid, a informat Deutsche Welle, vineri, 18 iunie.

Mai transmisibilă decât varianta Alpha, din Marea Britanie, varianta Delta stârnește îngrijorări legate de noi decese și lock-down-uri.

35 de cazuri de COVID cu varianta Delta în România, până pe 13 iunie

Numărul total de cazuri de COVID-19 confirmate cu varianta indiană, denumită Delta, a ajuns la 35 în România, conform celor mai recente date INSP, pentru perioada 7-13 iunie.

„În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta”, a anunțat INSP, joi, 17 iunie.

Temerile că varianta indiană va deveni tulpina dominantă la nivel mondial au crescut, după cum a declarat și Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a făcut un îndemn ca lumea să se vaccineze.

Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în toamnă, este foarte probabilă. Varianta Delta are toate caracteristicele să devină variantă dominantă și, din acest motiv, este foarte important ca mai multă lume să fie vaccinată.

Valeriu Gheorghiță:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat de la 1 iunie un nou sistem de denumire pentru variantele COVID-19. Varianta descoperită în Marea Britanie a fost denumită Alpha, cea din Africa de Sud – Beta, cea din Brazilia – Gamma, iar cea din India – Delta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News