voturi pentru si 265 voturi impotriva, inca de dimineata rezultatul fiind previzionat. Doar ca subiectul zilei de ieri a palit in fata jocurilor de culise, a taraboiului si fluieraturilor din sala. Ziua de ieri se anunta a fi chiar plicticoasa, sedinta a inceput cu intarziere, iar alesii erau mai mult interesati de mancarea de la bufet decat de raspunsul premierului Calin Popescu-Tariceanu. Totusi, presedintele PSD, Mircea Geoana, a reusit sa trezeasca sala din amortire, tipand de la tribuna: "E momentul ca acest guvern sa plece. ii recomand presedintelui Traian Basescu sa o desemneze pe Nadia Comaneci ca viitor premier, pentru ca Romania are nevoie de nota 10 ca sa se mai poata integra". Fraza a iscat ropote de aplauze din bancutele pesedistilor, continuate cu bocanituri venite de la alesii liberali si democrati. "Nervul" lui Geoana a fost rapid sanctionat de Calin Popescu Tariceanu, care in discursul de raspuns l-a acuzat pe liderul PSD ca a facut avere "ilicit". "Nu va mai faceti atatea griji in privinta coalitiei. ii recomand domnului Geoana, sa se uite mai bine la el in ograda. De cele mai multe ori cand il ascult pe Geoana la microfon am impresia ca ascult bancurile de la Radio Erevan", a conchis Tariceanu. Fraza acestuia a reprezentat gongul de deschidere a circului. Caci Alianta a izbucnit in aplauze, iar PSD a inceput sa urle. Peste toti, in sala s-au auzit fluieraturi, iesite din fluierul purtat cu mandrie la chei de senatorul PRM Eugen Mihaescu, scandalul a fost apoi complet, caci Geoana a cerut drept la replica, iar liberalii, batand in bancute, i-au cerut lui Nastase sa nu i-l acorde.
Cu greu, si abia dupa interventia dura a lui Miron Mitrea de la tribuna, s-a reusit calmarea salii si trecerea la procedura de vot. Votul secret, cu bile, nu a pus mari probleme, poate doar pentru pesedistul Victor Ponta, care a incurcat bilele votand, spre deliciul salii, impotriva motiunii de cenzura.
in rest, pesedistii au votat constiincios si, asa cum se negociase, au mai votat si o parte din peremisti, nu toti, ca nu cumva sa se riste si motiunea sa fie adoptata. Pachetul nu va intra neaparat in vigoare, caci PSD il va ataca la Curtea Constitutionala.