Întrebat câte semnături mai are în acest moment moțiunea, Ludovic Orban a răspuns: „La data depunerii moțiunii vor fi peste 237 de semnături”.

Săptămâna trecută, liderul PNL anunţa că s-au strâns deja 237 de semnături, cu 4 mai mult decât numărul necesar pentru ca moţiunea să treacă iar Guvernul Dăncilă să fie, astfel, demis.

Când ar putea fi votul în Parlament, pe moţiunea de cenzură

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii şi se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă va fi depusă marţi, cel mai probabil, votul pe moţiune se va da săptămâna viitoare, în plenul reunit al celor două Camere.

Opoziţia vrea ca votul să fie dat luni sau marţi, în caz contrar, existând riscul ca mai mulţi parlamentari să lipsească, la momentul votului.

Numele moțiunii de cenzură inițiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

În textul documentului, opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă.

Opoziţia afirmă că „soluţia după demiterea Guvernului PSD mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi către prosperitatea reală a fiecărui român”.

„Astfel, vom putea reaşeza România pe drumul ei firesc: prin investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creştere economică solidă bazată pe producţie şi exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, spun iniţiatorii demersului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News