DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU

« Înapoi la articol

Comentarii (13)

gigi1990ro   •   16.07.2024, 10:23

Daca trec prin zona voi calca cativa ursi cu masina macar asa nu te poate acuza statul ca iai omorat intentionat pentru stat ursii sunt mai importanti decat fata aceia care sia pierdut viata fiind omorata de urs.

Lui98   •   15.07.2024, 13:46

Din ce se veviculeaza in media in ultimii ani au murit atacati de urs un numar de 26 de oameni si peste 100 raniti. In ultimii ani cati oameni au murit nevinovati in accidente pe sosea, cati au murit de nosocomiale in spitale, cati au murit arsi in spitalele care au ars, cate femei su fost omorate cu ordinul de protectie in mana, cati copii au murit sau au fost traficati, cati oameni mor de cancer ca nu isi permit tratamentul ca statul refuza sa aplice legea pentru ei, cati oameni mor din cauza poluarii ca se construuesc doar betoane, aducem masini vechi din eu, taiem copacii? Se dau ordonante si sesiuni extraordinare de modificare a legii in fiecare din cazurile de mai sus? Unde sunt cifrele fin burta acolo? Dar nu se dau nici o cifra, ca sa putem spune catre ue ca nu avem astfel de cazuri in Romanica

Lui98   •   15.07.2024, 13:28

Studiile nu le fac ong urile, nici politicienii nici oanenii, studiile le fac oamenii de stiinta, prin metode stiintifice agreate de comunitatea internationala tocmai pentru ca datele rezultate sa fie obiective, nu scoase din burta sau pix. Oamenii de stiinta in doneniul bio, mediu se gasesc in universitatile de stat, nu in cele private. Cercetarea costa bani si timp. Ca in Romania, cercetarea si sanatatea si efucatia este cras subventionata, aceste domenii nu au cum sa se dezvolte, nimeni nu vrea sa fie cercetator stiintific pe bataiebde joc de salariu. Asa ca raman datele scoase dupa o noapte de somn a celor cocotati si lipiti in functii publice banoase.

Iuli0514   •   15.07.2024, 13:20

Asta se întâmplă când alegem sa protejăm animale care nu au prădătorii naturali!

golgol   •   15.07.2024, 13:08

Corupția din 90 până azi,asta a omorât o pe fata atacată de urs pt că ursul e animal ,vrea mâncare și atât ! Înainte de 90 nu coborau așa mult și des ursii în civilizație ! Acum pt că pădurile au fost vândute țărilor prietene din UE ursii nu mai au casa și nici hrana și în plus înainte de 90 mai vedeam fan,hrana in containere speciale amenajate pt animale acum toate fondurile către pădurari se duc in salarii și pensii speciale ...deci nu omorâți ursii degeaba că sunt în căutare de hrană , ucideți corupția! Români ,treziți va că ăștia ne baga in gaura dacă nu schimbam Constituția coruptă creata pt ei și dacă nu introducem referendum național cu titlul executoriu in Constituție pt modificare și stopare de legi astfel poporul să voteze tăierea pensiilor speciale de exemplu fara să depindem de guvernanți sau curtea constituțională!Romaniaaaaaaaaa,trezireaaaaaaaa!!!

gigiladrea   •   15.07.2024, 12:11

studiul si atacurile ongurilor in justitie sunt o bataie de joc; sute de mii de locuitori din localitatile de la poalele muntilor, salvamontisti, silvicultori, vanatori, cei de la isu si 112, etc toti spun ca ursii s-au inmultit excesiv si inca se mai discuta in mod aberant numere si procente in instante ignorandu-se cu o nesimtire criminala strigatele disperate ale celor de mai sus; e clar ca sunt cel putin 8.000 de ursi si trebuie ucisi 90% sa se ajunga la cca 800 dar din cauza ongurilor patate de sangele victimelor ucise de ursi nu se va face nimic serios si mortii sfasiati de ursi vor continua la nesfarsit ptr ca asa e "normal si natural" dupa parerea ongurilor care castiga adevarate averi din lupta asta

nasty1   •   15.07.2024, 09:59

Vanatorul Ciolacu, prietenul vanatorului terorist Omar Haissam, si alti vanatori din nomenklatura PSD-PNL-UDMR, vor sa profite de o tragedie si sa legalizeze vanatoarea de trofee la urs, unde se castiga o gramada de bani. Toti astia au o problema cu potenta si marimea, iar vanatoarea cu pusca cu luneta, de la sute de metri, e modul prin care isi pot arata barbatia. De acord ca ursii-problema trebuie "extrasi", dar nu prin legalizarea vanatorii pe bani si "la trofeu"!

LaurentiuF   •   15.07.2024, 09:45

Dar de defrisarile padurilor si faptul ca munti intrepid au ranas fara paduri si ursi au ramas fara habitable si hrana de ce nimeni nu vorbeste? De ce nimeni nu vorbeste de contracted prin care sau vandut atatea paduri si sumele fabulous de euro care au intrat in buzunarele color din guvernele anterior din vanzarea padurilor de ce nimeni nu are curajul sa vorbeasca? In Slanic Moldova au ramas padurile pe munti doar cele in Raza vizuala si pe parte opusa nu mai vezi nice un pom? De cata ipocrizie mai trebuie sa ascultam?

Lui98   •   15.07.2024, 09:23

Toata lumea spune ca crescut numarul ursilor, dar nimeni nu i a numarat sau au cercetat pron metoda stiintifica. De asemenea nimeni nu nentioneaza ce s a intamplat, daca padurea in care traia e la fel in zonele in care coboara on localitati sau oamenii au defrisat sau si au cobstruit locuinte. Atata timp cat in ziare se mentioneaza doar vocea taberei afectate de ursi si care ii vrea disparuti toti ursii si nimeni nu intreaba specialistii, cercetatorii care asta mananca pe paine toata ziua se va mentine teroarea si subiectivitatea fata de aceste animale cu ajutorul piliticienilor vanotori si ziarelor tv cumparate de ei

HOPAHPO   •   15.07.2024, 09:08

"Experții cer recoltarea masculilor dominanți " Din cate stiu se recolteaza leguminoase , fructele , cartofii , cerealele etc . Cum putem sa recoltam ursi ? Ii inmultim si dupa aceea ii recoltam ? Si ce facem cu cei recoltati , ii vindem in piata la kilogram , sau ii pastarm pentru iarna .Cuvantul recoltare nu cred ca sa poate folosi pentru animale , sau daca se foloseste , mi se pare incorect nu . Daca cineva poate sa mi explice cum se poate folosi recoltare la ursi , le multumesc .

    Lauruco   •   15.07.2024, 15:22

    HOPAHPO   •  15.07.2024, 09:08

    "Experții cer recoltarea masculilor dominanți " Din cate stiu se recolteaza leguminoase , fructele , cartofii , cerealele etc . Cum putem sa recoltam ursi ? Ii inmultim si dupa aceea ii recoltam ? Si ce facem cu cei recoltati , ii vindem in piata la kilogram , sau ii pastarm pentru iarna .Cuvantul recoltare nu cred ca sa poate folosi pentru animale , sau daca se foloseste , mi se pare incorect nu . Daca cineva poate sa mi explice cum se poate folosi recoltare la ursi , le multumesc .

    Termenul recoltare este folosit din motive de etică. Este preferat un cuvânt mai moale în locul unui dur. La abatoare se folosește termenul sacrificare dar acolo animalele sunt aduse pentru asta. După animalele pădurii trebuie să te duci, așa cum pleci pentru afine și nu ști mereu dacă vi cu tolba plină. Și by the way, o pădure defrișata este un loc perfect de hrană pentru un urs. Acolo trebuiesc căutați dominanții. Recoltarea lor periodică ar putea salva vieți omenești. Dar cele mai multe vieți s-ar salva prin educație. Nu mai hrăniți animalele sălbatice!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close