În ziua de azi, din ce în ce mai multe femei vor să nu mai fie mame de profesie, ci, mai degrabă, femei de carieră. Mai mult decât atât, acestea au devenit principala competiție a bărbaților pe piața muncii. O doamnă capabilă și suficient de informată poate ocupa cu succes o funcție de conducere, la fel ca orice bărbat. Diferența este dată de faptul că reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse la apariția depresiei.
Bărbații se ghidează foarte mult după orgoliu atunci când fac anumite alegeri. Pentru aceștia este important să se simtă capabili, productivi, necesari altora. Când vine vorba de concedieri, aceștia reușesc să se detașeze mai repede și să revină după stările proaste.
Femeile, pe de altă parte, pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Aceasta pare să fie problema. Alegerile lor sunt gândite îndelung, din această cauză, un potențial eșec e o adevărată tragedie, nu o lecție de viață.
Se pare, însă, că tocmai acest „defect” al femeilor le aduce acestora atâtea oportunități din punct de vedere profesional. Angajatorii apreciază oamenii care pun suflet în ceea ce fac.
În același timp, când vine vorba de angajări și concedieri, bărbații par a fi mai potriviți pentru asemenea responsabilități, ei având puterea de a fi mai reci și mai hotărâți.
Sursă foto: hepta.ro.

Ce este un ciclon și cum se formează – tipuri de cicloni

Urmărește-ne pe Google News