Angelika Hargesheimer, manager al hotelului, spune că ”scaunele sunt cele clasice, elegante, subțiri, din lemn lăcuit. Când o persoană de peste 130 kg se așează, aceasta nu rezistă mult. Avem aceeași problemă și cu paturile. Problema a apărut după ce un pat s-a rupt sub greutatea unei femei. Persoana implicată în accident a dat în judecată hotelul”.
Beachhotel Sahlenburg e situaț pe plaja de la Marea Nordului.
Imediat după anunț, rețelele de comunicare ale hotelului s-au umplut de de insulte șu amenințări. Până la punctul în care familia proprietară a hotelului a apelat la poliție.
”Nu am discriminat pe nimeni”
”Nu vrem să discriminăm, să excludem sau să respingem pe nimeni și până în prezent nici un client nu a fost respins din cauza greutății corporale. Am dorit doar să avertizăm pe site că persoanele supraponderale ar putea avea probleme în locația noastră”, s-au repliat proprietarii.
”Discriminarea pe criterii de greutate, la fel de dăunătoare”
Friedrich Schorb, profesor la Universitatea din Bremen, cercetează discriminarea pe bază de greutate: ”Această temă trebuie aprofundată. Nici un hotel nu ar îndrăzni să anunte că nu primește homosexuali”.
Deși există o lege antidiscriminare în Germania, nu se menționează caracteristicile fizice ale persoanelor. Schorb susține că discriminarea bazată pe caracteristici fizice, cum ar fi excesul de greutate, ar trebui să fie inclusă în lege: ”Cred că ar fi o recunoaștere simbolică incredibilă că aceasta este o formă de discriminare la fel de dăunătoare precum discriminarea bazată pe culoarea pielii, bazată pe religie”.
15% dintre germani recunosc deschis că evită contactul cu oamenii grași – potrivit unui studiu realizat de compania de asigurări de sănătate DAK.