Aceasta este, în fapt, o dronă și este realizată împreună cu HoverSurf, un startup specializat din Rusia. O primă demonstrație cu aceasta a fost făcută zilele trecute la expoziția Gitex Technology Week din Dubai, un târg de tehnologie care are loc în micul emirat.
Iată și varianta originală din Star Wars, gândită acum mai bine de 30 de ani de către George Lucas.
Tranzacțiile cu terenuri, consemnate în blockchain
Aceasta nu este singura premieră anunțată la târgul în cauză: autoritățile au mai anunțat că toate tranzacțiile cu terenuri din Dubai vor fi trecute într-un lanț blockchain, scrie Informațion Age. Aceasta este tehnologia din spatele monedei virtuale Bitcoin, care tocmai a trecut de pragul psihologic de 5.000 de dolari. Tranzacțiile sunt înregistrate într-o rețea descentralziată de calculatoare, iar acestea pot fi verificate de către oricine, dar nu pot fi modificate.
Guvernul din Dubai intenționează să treacă toate actele administrative printr-un astfel de lanț blockchain. Acesta are avantajul că datele nu se pot pierde și se reduce hârțogăria.
Acvariul virtual, cu pești care te monitorizează
De asemenea, aeroportul din Dubai a anunțat că va înlocui ghișeele pentru verificarea pasagerilor cu o tehnologie nouă. Mai exact, turiștii vor trece printr-un tunel care prezintă un acvariu virtual. Numai că acesta este înțesat de camere de înaltă rezoluție, care scanează fețele oamenilor, arată The Inquirer.
Astfel, ești identificat și nu mai este nevoie să stai la coadă.
Dubaiul este și primul stat care are roboți pe post de polițiști, dar și primul oraș de pe planetă care testează ”taxiuri zburătoare”.
De la petrol la construcții faraonice și apoi la tehnologie
Dubaiul este unul dintre cele mai bogate emirate din Golful Persic, dar acesta și-a redus dependența față de veniturile din petrol încă de acum 40-50 de ani.
Emirii din Dubai au demarat investiţii faraonice și au transformat Dubaiul într-un hub finaciar regional şi un centru turistic.
Burj al Arab, singurul hotel de şapte stele din lume şi Insula-Palmier, alături de harta lumii recreată din insule artificiale, sunt deja simboluri ale luxului din Dubai. Mai nou, Dubaiul este și un model în tehnologie.
În acest moment, veniturile din ţiţei nu mai sunt vitale pentru Dubai. În 2015 acestea acontau doar 4% din veniturile emiratului. Ba chiar Dubaiul este acum importator de resurse energetice, pe care și le procură din emiratul vecin din Abu Dhabi. Acestea sunt necesare pentru consumul masiv necesar odată cu dezvoltarea orașului.