Mozart a murit din cauza unei infecţii în 1791, la vârsta de 35 de ani. Potrivit oamenilor de ştiinţă, corpurile noastre creează vitamina D din ultravioletele luminii solare, foarte necesară în lupta împotriva infecţiilor.
„Mozart compunea cel mai des noaptea, aşa că ar fi dormit în timpul zilei. În Viena este practic imposibil să produci vitamina D cu ajutorul ultravioletelor solare timp de aproximativ şase luni din an. Mozart a murit în luna decembrie, a doua lună de iarnă în care nu putea produce vitamina D”, au afirmat cercetătorii, potrivit LiveScience.
Wolfgang Amadeus Mozart a fost un compozitor de origine austriacă, unul dintre cei mai talentaţi creatori ai muzicii clasice. Cu toate că a trăit doar 35 de ani, a compus un număr foarte mare de opere muzicale, cele mai multe neegalate în frumuseţe sau profunzime. Are în total 41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestră, şapte concerte pentru vioară şi orchestră şi numeroase concerte pentru clarinet, harpă, flaut corn şi orchestră, două simfonii concertante şi diverse serenade. De asemenea, Mozart a compus şi 17 opere, dintre care cele mai cunoscute sunt Răpirea din Serai, Nunta lui Figaro, Flautul Fermecat sau Don Giovanni.

 
 

Urmărește-ne pe Google News