Munca în mediul rural din această zonă nu mai este legată de sezonalitate, ci se desfășoară acum pe tot parcursul anului. Acest lucru duce la o prezență ridicată a lucrătorilor agricoli, în special din Maroc, Tunisia, România și Albania.

Condițiile lor de muncă și de viață sunt precare. Muncitorii lucrează aproximativ 10-12 ore pe zi într-un climat sufocant, iar cei mai mulți locuiesc în case abandonate sau în vechi depozite agricole. Oamenii nu au apă potabilă, iar unii nu beneficiază nici măcar de toaletă.

Totuși, o rază de speranță a apărut în viețile acestor muncitori în agricultură. Emergency, o asociație umanitară fondată în 1994, la Milano, care are ca scop ajutorarea victimele războaielor și persoanelor sărace, le oferindu-le gratuit oamenilor servicii medicale de bază, orientare socio-sanitară și consiliere psihologică.

Pentru a facilita accesul la îngrijire celor mai vulnerabile persoane, Emergency a deschis o clinică mobilă în provincia Ragusa, acolo unde se găsesc peste 30 de kilometri de sere.

Pentru ca lucrătorii în agricultură să aibă acces la servicii, cei de la Emergency își desfășoară activitatea după-amiaza, între orele 16:00 și 21:30.

Până acum, Emergency a descoperit mulți muncitori care se confruntă cu dureri articulare și musculare, dar și cu dependența de alcool.

În acest demers, asociația Emergeny, care este condusă de Rossella Miccio, colaborează cu Autoritatea Provincială pentru Sănătate din Ragusa.

Foto: emergency.it

Urmărește-ne pe Google News