Adăposturile găzduiau, fără să aibă încălzire, aproximativ șaptezeci de angajați români și polonezi care lucrează în industria cărnii din Olanda și în companii poloneze din domeniul logisticii și construcțiilor. Toți lucrătorii temporari erau cazați în Germania, dar munceau în Țările de Jos.

Ministrul afacerilor sociale din statul german Nordrhein Westfalen (NRW), Josef Laumann, a declarat marți că acțiunea este legată de agențiile de ocupare a forței de muncă „care își exploatează angajații și îi găzduiesc în spații de cazare inumane, pentru care trebuie să plătească chirii extrem de mari”.

În total, o mare forță de poliție a perchezitionat luni seara șase ansambluri rezidențiale din Nettetal și Brüggen, unde au fost descoperite mai multe abuzuri. Trei adăposturi din Nettetal erau într-o stare atât de proastă, încât viața celor care locuiau acolo era în pericol, a spus ministrul. Nu au fost luate măsuri împotriva incendiului și nu existau căi de salvare. Adăposturile au fost imediat eliberate și sigilate.

Potrivit propriilor mărturii, muncitorii migranți plătesc aproximativ 90 de euro pe săptămână chirie pe pat, în camerele în care sunt cazați doi sau mai mulți muncitori. Chirii de cămătari, conform instituțiilor implicate în raiduri.

Potrivit autorităților germane, companiile din Țările de Jos cumpără locuințe și ansambluri rezidențiale relativ ieftine în zona de frontieră cu Germania, care sunt apoi închiriate la prețuri mari muncitorilor migranți din estul și sud-estul Europei.

Acești oameni sunt adesea recrutați cu promisiuni false în patria lor și apoi găzduiți în spații de cazare dubioase.

La controalele de luni seara au participat și autoritățile poloneze și române.

 
 

Urmărește-ne pe Google News