Retete de la cititori.
Ingrediente: 1 kg cartofi taiati felii subtiri, 2 morcovi si o telina rase fin, ciupercile dintr-o cutie, o legatura patrunjel, 2 cepe taiate, o lingura pasta de rosii, 30 ml ulei, o lingura delikat.
Mod de preparare: Se asaza intr-un vas pentru cuptor, cu ulei, felii de cartofi cat sa o acopere bine. Se amesteca ceapa, morcovul, telina si ciupercile cu patrunjelul tocat si se asaza in strat uniform peste cartofi. Deasupra se pune alt strat de felii de cartofi. Pasta de rosii se subtiaza cu zeama de la ciuperci, se adauga delikatul si se toarna peste musaca. Se completeaza cu apa cat sa acopere preparatul, fara a-l depasi si se da la cuptor cu foc mic o ora, apoi cu foc mare 10-15 minute, sa scada zeama. Preparatul e de post, dar altfel putem adauga 2 oua batute cu o lingura de apa in care dizolvam o lingura de faina si mai dam la cuptor cu foc mare pana capata o crusta aurie. Se serveste si rece si calda.

Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!

 
 

Urmărește-ne pe Google News