Ancheta derulată în cadrul instituției a arătat că patru angajați, unul cu funcție de conducere și trei cu funcție de execuție, se fac vinovați de favorizarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Doi dintre ei au fost găsiți vinovați de “intervenţie pentru influenţarea soluţionării unor cereri privind satisfacerea intereselor oricărei persoane” și au primit mustrare scrisă.
Ancheta la serviciul de permise auto din Bucureşti a fost deschisă după ce, în luna august, Tăriceanu a fost lăsat să își schimbe permisul de conducere fără să mai stea la coadă. Preşedintele Senatului a mers să îşi reînnoiască permisul de conducere, dar nu a stat nicio secundă la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară, unde era aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces.
Gestul șefului Senatului a stârnit reacții negative, iar acesta s-a apărat spunând că o persoană cu funcția are preocupări mai importante decât statul la coadă.
„Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi că să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să preocuparea lor principala. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problema de gestiune a timpului”, a spus Tăriceanu