• În 1886, directorul Observatorului de la Harvard, sătul de fițele angajaților săi de sex masculin, i-a înlocuit cu o echipă de femei, care, deși au fost plătite mai prost decât predecesorii lor, le-au depășit acestora performanțele, făcând calcule precise și inventând un nou sistem de clasificare a astrelor, care a revoluționat astronomia.
  • Termenii “carne albă” și “carne roșie” au fost inventați de britanici în perioada victoriană (1837-1901). La acea vreme, oamenii – mai ales cei din pătura superioară – erau foarte pudici și li se părea vulgar să propunțe cuvinte ca pulpă, picior sau piept, mai ales în preajma femeilor, așa că au clasificat carnea consumată după culoarea ei.
  • Natura are puterea să-ți schimbe starea de spirit, au constatat oamenii de știință. O scurtă pauză de la ocupația zilnică, câteva momente în care nu faci nimic altceva decât să miroși o floare, să admiri o pasăre în zbor sau să privești apusul pot face minuni, inducându-ți o stare de calm și redându-ți optimismul.

Muzeul Relațiilor Destrămate a fost înființat în 2006, la Zagreb, în Croația

  • Unul dintre cele mai neobișnuite muzee din lume este Muzeul Relațiilor Destrămate, care are două sedii permanente, în Zagreb (Croația) și Los Angeles (SUA), și o serie de expoziții itinerante, în cadrul cărora oamenii sunt invitați să doneze lucruri care le amintesc de foștii iubiți – s-au adunat, astfel, de la inele de logodnă până la cărți și jucării!

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Până acum au avut loc peste 40 de astfel de expoziții, în Norvegia, Japonia, Germania, Danemarca, Turcia, Finlanda, Elveția, Belgia, Olanda, Mexic, Franța, Argentina, Anglia, Singapore, Serbia, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina și mai multe state americane. Muzeul a fost înființat în 2006, la Zagreb, de doi foști iubiți, o producătoare de film și un sculptor.

  • Oamenii de știință au constatat, în urma unor studii efectuate asupra funcțiilor creierului, că visătorii sunt mai inteligenți și mai creativi decât persoanele pragmatice.
  • Nu ți se pare că e mai liniște când ninge sau imediat după ce a nins, ci chiar e mai liniște! Perdeaua de nea în cădere sau stratul proaspăt depus de zăpadă acționează ca un burete în cazul undelor sonore, reducându-le intensitatea. Dacă zăpada se topește și imediat după aceea îngheață, efectul este invers: undele sonore sunt amplificate.
  • În Japonia, depresia e descrisă ca “o răceală a sufletului”.
  • În Tokyo se află cei mai mulți milionari din lume, la Londra locuiesc cei mai mulți multimilionari, iar la New York, cei mai mulți miliardari.

Fotografii: Museum of Broken Relationships


VIDEO. Gura lumii, slobodă! Coafura Vioricăi Dăncilă, comentată în stradă: ba că e ca ”un copac înfoiat”, ba că ”e frumoasă”!

 
 

Urmărește-ne pe Google News