De Ziua Dunării, Asociația Salvați Dunărea și Delta invită bucureştenii să „savureze Dunărea şi Delta” la cea de-a patra ediție a Festivalului gastronomic și eco-cultural „D’ale Gurii Dunării”, care va avea loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Prima ediție „de București” a festivalului dă ocazia publicului ca pe 29 și 30 iunie 2012 să asiste la tradiţionala întrecere culinară a comunităţilor din Deltă şi la momente artistice, ateliere de împletituri tradiționale, demonstrații de gătit, vânzare de produse locale, standuri ale ONG-urilor de protecție a mediului.
Festivalul-concurs de tradiţie culinară „D’ale Gurii Dunării”, aduce laolaltă bucătari iscusiţi din opt comunităţi din Delta Dunării (Mahmudia, Mila 23, Pardina, Crișan, Letea, Chilia Veche, Jurilovca și Federația Comunităților Evreiești din România), care se vor întrece în prepararea bucatelor tradiţionale specifice, pe bază de peşte din Dunăre şi Deltă, legume proaspete și mirodenii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro