Eleganţa locului te câştigă la prima vedere şi simţi cum sufletul dictează reîntoarcerea şi legarea de locul unde niciodată nu s-a ţinut vreo slujbă de înmormântare, conform formula-as.ro. Nu întâmplător, în fiecare duminică, la aceeaşi oră, în acest loc de o spiritualitate aparte apare un intelectual rasat al românilor, epitropul testamentar al bisericii, academicianul Con­stantin Bălăceanu Stol­nici.
Lăcaşul de cult are un stil foarte bizantin, cu nenu­mărate ele­mente occidentale – în special vitraliile coman­date în Ger­ma­nia, cu ste­mele Brân­cove­nilor şi ale Ţării Româneşti. Se spune că nicăieri în Bucureşti nu găseşti o biserică mai muzicală, mai sonoră ca ea şi aşa este; pe aici au trecut mari conducă­tori de cor şi mari compozitori de muzică biseri­cească, cei mai mari cântăreţi de la Opera Ro­mână.
Tradiţia locului a im­pus ca la Domniţa Bălaşa să se promo­veze liturghia somptuoasă, iar aici au fost litur­ghisi­tori aleşi pentru modul profund în care slujeau. În perioada interbe­lică, marile familii boie­reşti ale Bucu­reştiului îşi făceau nunţile şi bote­zurile aici, deci să nu mire pe nimeni că Biserica Bălaşa a fost şi va rămâne pe vecie o biserică de sărbătoare, o ale­gere de bun gust şi de rafinament. Ea nu a fost niciodată parohie, ci un discret para­clis patriar­hal, preferat de mai marii Bisericii noas­tre: Iustinian şi Teoc­tist.
Click aici pentru istoricul locului
Citeşte şi: https://www.libertatea.ro/detalii/articol/catrinel-sandu-botez-fetita-mamica-sexy-444225.html
 
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News