„Susţinem eforturile politice conduse de preşedintele (Parlamentului libanez, Nabih – n.r.) Berri, care vizează în primul rând o încetare a focului”, a spus Qassem într-un discurs difuzat de postul de televiziune al Hezbollah, Al-Manar.

Nabih Berri este liderul mișcării șiite Amal (Speranța), o aliată a Hezbollah. Potrivit agenției de presă DPA, Berri a purtat discuţii cu oficiali arabi şi străini care au vizitat Libanul de la lansarea operațiunilor terestre israeliene împotriva Hezbollah.

„Odată atinsă încetarea focului, diplomaţia se poate ocupa de toate celelalte probleme, iar deciziile pot fi luate în mod colectiv”, a adăugat Naim Qassem.

Cu toate acestea, secretarul general adjunct al Hezbollah a spus că mișcarea sa este dispusă „la sacrificii” dacă „inamicul își continuă războiul”.

O propunere internaţională de încetare a focului pentru 21 de zile, lansată de ONU în septembrie, a fost ignorată de Israel, care şi-a intensificat atacurile în sudul Libanului şi l-a ucis pe 27 septembrie pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi alţi câţiva lideri ai mişcării șiite proiraniene.

Respingând ideea că ar exista haos în rândurile Hezbollah, așa cum a declarat ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, Naim Qassem a susținut că mișcarea sa are o conducere „organizată perfect” și „capacități bune” de luptă. Cu toate acestea, el a recunoscut că loviturile israeliene sunt „dureroase”.

Naim Qassem, în vârstă de 71 de ani, a preluat în mod automat conducerea Hezbollah odată cu moartea lui Hassan Nasrallah. Însă noul secretar general al Hezbollah trebuie confirmat de către un consiliu numit Shura, format din șapte membri. Potrivit lui Qassem, alegerea noului secretar general „va fi organizată” în acord cu „regulamentele interne” ale Hezbollah, în pofida condiţiilor „dificile”.

Urmărește-ne pe Google News